Kako ohladiti psa?

Prišlo je poletje, no vsaj koledarsko. Počasi se dvigujejo tudi temperature in z njimi prihaja prava ”pasja vročina”. Pa veste kako bi vašega kosmatinčka ohladili v vročih dneh? Za vas smo pripravili nekaj idej.

Naši štirinožni kosmati prijatelji imajo najraje temperature, ki se gibljejo med 16°C in 20°C. No ta podatek je spet zelo odvisen od pasme. Psa je zagotovo najlažje ohladiti tako, da v stanovanju vklopite klino ali sprehode opravite ob vodi. Ker pa to dvoje ni vedno mogoče imamo za vas nekaj drugih idej.

Hladilna blazina

Hladilna blazina je zagotovo eden najbolj uporabnih pripomočkov. V njej se nahaja poseben gel, ki je hladen in na tak način ohladi psa. Uporabljate jo lahko povsod, edina slabost je ta, da ne sme biti na soncu, ker se segreje.

Vir: johnnorris.co.uk

Hladilne rutke in plaščki

Primerne so za ohlajanje med sprehodom. Psu jo zapnemo okoli vratu. Obstaja več različnih nekatere imajo v sebi tak gel kot hladilne blazine, spet druge je potrebno ohladit v vodi.

Hladilni plašček hitreje ohladi psa kot rutka, ker pokriva večjo površino psa. Paziti je potrebno, da se plašček na psu ne segreje, kar bi imelo ravno obratni učinek kot ga želimo mi.

Vir: outdoordogworld.com

Bazen

Nekatere trgovine z opremo za pse ponujajo tudi razne bazene. Te so brez napihljivih delov, ki bi jih psi lahko poškodovali. Če imate prostor, so zagotovo super rešitev.

Vir: homedepot.com/

Hrana

Psa lahko ohladite tudi s hrano. Naredite mu sladoled ali preprosto le zamrznite vodo. V model za led ali sladoledne lučke, dajte malo banane in kozjega jogurta in to zamrznite. Pes se bo s sladoledom hitro in prijetno ohladil.

Trgovine z opremo za živali prodajajo tudi posode, ki hladijo vodo. Tako imajo psi, sploh tisti ki so zunaj, nenehno na voljo hladno vodo.

womenstuff.co.za

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi