Recepti za pasji sladoled

Temperature se počasi višajo in našim kosmatincem postaja zelo vroče. Zadnjič smo za vas pripravili nasvete kako ohladiti psa, danes pa smo izbrali nekaj idej, katere sestavine uporabit za pasji sladoled. Več o pasjem sladoledu pa si preberite v nadaljevanju.

Ko pripravljate sladoled za psa imejte v mislih, da se za njega sladoled odmerja v kockah in ne kepicah. S količino sladoleda nikoli ne pretiravajte. Velike količine zmrznjene hrane lahko pri psu vodijo v prebavne težave.

Katere sestavine naj uporabim?

Za pasji sladoled lahko uporabimo vse sestavine, ki jih lahko je pes. Kombinacij za najboljši pasji sladoled je res ogromno.

Jogurt: lahko uporabimo kot osnovo za sladoled. Ne uporabljajte sadnih jogurtov, ker so le te polni umetnih sladil. Če veste, da vaš pes ne prenaša dobro mlečnih izdelkov iz kravjega mleka, poizkusite uporabit kozji ali ovčji jogurt.

Zelenjava in sadje: uporabimo lahko korenje, jagode, jabolka, banane … Vendar ne pozabite odstranit morebitnih koščic.

Meso: v sladoledu se bo vaš pes zagotovo najbolj razveselil mesa. Meso v pasjem sladoledu je seveda lahko surovo.

Začimbe in zelišča: zagotovo bo sladoled zaradi njih še bolj okusen. Da bo še bolj osvežilen uporabite meto ali baziliko, vendar ne pretiravajte s količino.

Vir: biggerbolderbaking.com

Recepti za pasji sladoled

Jogurt + arašidovo maslo

V jogurt zmešamo manjšo količino neslanega arašidovega masla tako, da nastane kompaktna zmes. Zmes razporedimo v posodico za led in zamrznemo. Arašidi pri psu hitro izzovejo alergijsko reakcijo, zato mu jih ponudite le, če ste prepričani, da ni alergičen nanje.

Jogurt + banana +med

Banano z vilico pretlačimo in zmešamo v jogurt. Na koncu v zmes dodamo še malo medu in vse skupaj razporedimo v posodico za led in zamrznemo. Psi večinoma obožujejo med, ker je sladek.

Jogurt + meso + kumara

Meso narežite na manjše kocke, naribajte kumaro in vse skupaj vmešajte v jogurt. Zmes razporedite v posodico za led in zamrznite.

Jogurt + tuna + bazilika

Izberite konzervo tune v lastnem soku in odlijte tekočino. Tuno splaknite pod vodo in primešajte jogurt ter malo nasekljane bazilike oziroma druge začimbe. Seveda lahko uporabite tudi druge ribe. Zmes razporedite v model za led in zamrznite.

Vir: zdravahranazapse.si

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi