Na dobrodelnem koncertu PGD Vir je odmevala domača glasba

Prav lepo je bilo videti v četrtek zvečer polno dvorano Krajevne skupnosti Vir, kjer je Prostovoljno gasilsko društvo Vir priredilo dobrodelni koncert domače glasbe za občanke in občane. Zbrana sredstva bodo virski gasilci namenili za nadgradnjo novega gasilskega vozila.

Gasilstvo predstavlja eno največjih in množičnih humanitarnih organizacij v Sloveniji. Da gasilci lahko čim bolj učinkovito posredujejo v primerih nesreč, potrebujejo poleg strokovnega znanja tudi ustrezno opremo in vozila. In ker predstavlja nakup novega vozila za posredovanje v požarih in drugih nesrečah, velik finančni zalogaj, je pri tem vsekakor dobrodošla pomoč ljudi.

Na dobrodelnem koncertu je sodeloval tudi ansambel Saša Avsenika.

V ta namen so virski gasilci organizirali dobrodelni koncert domače glasbe, kjer so nastopili ansambel Viharnik, Leteči muzikanti, ansambel Zajc, harmonikarski orkester Pustotnik in ansambel Saša Avsenika. Prireditev je na hudomušen način povezoval Robert Pečnik – Pečo, ki je med koncertom obiskovalce popeljal skozi zgodovino PGD Vir. Vsi nastopajoči so se tudi odpovedali honorarju, ki ga skupaj s prihodkom od prodaje vstopnic namenjajo za nadgradnjo gasilskega vozila cisterna za gasilsko društvo Vir. Dobrodelnega koncerta pa se je udeležil tudi podžupan Občine Domžale mag. Lovro Lončar.

Predsednica PGD Vir Alenka Paternost Pirc se je na koncu koncerta zahvalila vsem donatorjem, nastopajočim in obiskovalcem, da so se velikodušno odzvali njihovemu povabilu ter jim na ta način pomagali zbrati prepotrebna finančna sredstva. 

Predsednica PGD Vir Alenka Paternost Pirc se je vsem lepo zahvalila za njihov odziv.

Poveljnik PGD Vir Boštjan Merela je za naš portal povedal, da končnega obračuna zbranih sredstev trenutno še nimajo, saj še čakajo nekatere napovedane donacije. Računajo pa, da bodo skupaj zbrali preko 2.000,00 €. Kot je še povedal Merela, so z izvedbo dobrodelne akcije zelo zadovoljni. Zbrana sredstva bodo namenili za nadgradnjo novega gasilskega vozila, ki se je bodo lotili letos. Lani jim je namreč s pomočjo Gasilske zveze Domžale in Občine Domžale uspelo nabaviti vozilo (podvozje), ki pa ga morajo sedaj nadgraditi v ustrezno gasilsko vozilo.

"Virski gasilci se zahvaljujemo vsem donatorjem, obiskovalcem in nastopajočim, ki so se odzvali na našo akcijo in nam priskočili na pomoč." Prav tako se zahvaljujemo vsem ljudem in organizacijam, ki so nam tudi v preteklih letih radi pomagali", še doda Merela.

Dobrodelni koncert je uspel, kar se je videlo na zadovoljnih obrazih obiskovalcev, saj so jim glasbeniki polepšali večer z lepo domačo glasbo. Hkrati pa so z nakupom vstopnice in z obiskom dobrodelnega koncerta tudi sami pomagali zbrati finančna sredstva, ki jih potrebujejo virski gasilci. 

Z gasilskim pozdravom: "NA POMOČ!"

Avtor: Miha Ulčar
Tagi