Luč miru iz Betlehema skavti in taborniki ponesli v domžalske javne ustanove

Jezusovo rojstvo se hitro bliža in kot vsako leto, ga bomo tudi letos dočakali ob spremstvu Luči miru iz Betlehema. Uradni sprejem Luči miru iz Betlehema je v župniji Domžale potekal v petek, 17. decembra 2021. Po običaju so skavti, pridružili so se jim tudi taborniki, Luč miru iz Betlehema pred božičem ponesli tudi na Občino Domžale. Prav tako so jo ponesli na Policijsko postajo Domžale, v Dom upokojencev Domžale in Vrtec Dominik Savio Domžale.

Na Občini Domžale je skavtinje Simono Pivar, Nežo Pirnat, Mojco Peterlin in tabornico Aljo Tekavc Uršič sprejela podžupanja mag. Renata Kosec, ki se jim je lepo zahvalila za letošnje sporočilo, za luč miru, pa tudi za njihovo pomoč in pripravljenost, ki jo vedno brezpogojno izkazujejo. Ne pozabimo namreč, da so bili tako skavti, kot tudi taborniki vključeni v blažitev stisk, ki so se pojavile v zadnjem obdobju. »Naj luč miru sveti in razsvetljuje prav vsakega, ne glede na njegovo versko pripadnost, naj nas povezuje in prižiga upanje, da bo v božičnem času in tudi letu, ki sledi vse dobro,« je še dodala podžupanja.

Skavtinje so Luč miru iz Betlehema ponesle tudi na Policijsko postajo Domžale, kjer so jih sprejeli policisti, v Dom upokojencev Domžale, kjer jih je sprejela direktorica mag. Nataša Zalokar ter v Vrtec Dominik Savio Domžale, kjer so jih pričakali otroci in vzgojitelji.

Letošnja akcija, ki poteka pod geslom “Človek, ne jezi se” nas vabi, da ponovno najdemo lepe besede, obudimo vljudnost in spoštovanje med nami. Tako se namreč gradi mir, ki ga oznanja in prinaša božični dogodek, prihod Božjega Sina na svet. Tako se prižiga luči, ki jih človek človeku ne more dati drugače, kakor da ta luč postane on sam.

Miha Ulčar; Foto: Simona Pivar

 

Tagi