Čas za zdravje in gibanje v Domžalah

V Zdravstveno vzgojnem centru Zdravstvenega doma Domžale že tretje leto zapored organiziramo “Čas za zdravje in gibanje v občini Domžale”. V mesecu oktobru obeležujemo veliko svetovnih dnevov, katerih pomena se bomo dotaknili tudi ob predstavitvi društev in izvajanju aktivnosti in delavnic na sami prireditvi.

V četrtek, 10. oktobra, ob 18. uri se bo ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja v Knjižnici Domžale odvilo predavanje na temo “Stres in izgorelost-miti in resnice”, ki ga bo izvedla Danijela Fiket, spec. psihiatrije.

V petek dopoldan, 11. oktobra, smo v Športno dvorano Domžale povabili lokalna društva, ki so povezana z zdravjem in gibanjem. Vsak udeleženec bo imel možnost izvedbe različnih meritev: kostne gostote, pljučne funkcije, krvnega sladkorja, krvnega pritiska, analize telesne mase ter testiranja telesne pripravljenosti “Ali sem fit?”.

Vsako izmed treh društev namenjenih gibanju (Šola zdravja, Kinvital in Leteče želve) bodo poleg predstavitve ob polnih urah izvedle 15 minutno aktivno vadbo za udeležence. Na delavnici Temeljni postopki oživljanja z uporabo AED, bo imel vsak posameznik možnost aktivne udeležbe. Pri predstavitvi državnih presejalnih programov Svit, Zora in Dora bodo kolegi iz inštituta promovirali preventivne programe in pomen vključevanja in odzivanja na vabila.

Vsem udeležencem bomo individualno interpretirali vse pridobljene rezultate ter jih ob morebitnih odstopanjih napotili do osebnega zdravnika. Glede na dosedanje izkušnje predvidevamo, da bo udeležba in zanimanje ljudi veliko.

Andreja Heine, vodja Zdravstveno vzgojnega centra, ZD Domžale

Tagi