Popotnik za eno leto

V Centru za mlade Domžale smo bili v torek, 12. novembra 2019, na fotografskem popotovanju, saj je potekalo odprtje fotografske razstave za naslovom „Popotnik za eno leto: izkušnja prostovoljstva“, avtorja Ricarda Navarro Cabrere, EVS prostovoljca, ki je obiskovalce popeljal na svojo pot dogodivščin in spominov, ki jih je pridobil tekom svojega prostovoljstva v Sloveniji.

Ricardo Navarro Cabrera je bil rojen v mestu Las Palmas na otoku Gran Canaria, ki je del Kanarskih otokov. Študij je obiskoval na Šoli za umetnost in oblikovanje Gran Canaria, kjer je diplomiral kot ilustrator in grafični oblikovalec. Od tedaj je več kot le njegov hobi postalo tudi fotografiranje, ki ga sam dojema bolj kot terapijo za anti-stres in razmislek.

Ricardo se je Centru za mlade Domžale pridružil v začetku lanskega decembra, vse od tedaj pa je po besedah Nine Centa, ki je vodila odprtje razstave in pogovor z Ricardom, pomembno vplival na grafično oblikovanje in jim bil v pomoč pri delu z mladimi in otroki. “Njegova pozitivna energija je nalezljiva in kadarkoli smo ga potrebovali, je z veseljem priskočil na pomoč,” je povedala Nina.

Njegova dela so namenjena predvsem objavam na Instagramu, kjer ga je javnost zelo dobro sprejela. Izkušnje ima tudi pri fotografiranju večjih dogodkov, pri modni fotografiji in sodelovanju z različnimi oblikovalci. Zahvaljujoč priložnosti Evropske prostovoljske službe – sedaj Evropska solidarnostna enota, ki deluje v okviru programa Erasmus+ in Centra za mlade Domžale, skozi razstavo lahko spoznamo avtorjev pogled na okolico, ki ga je obkrožala v zadnjem letu. Znotraj razstave boste priča različnim teksturam, barvam in elementom, s katerimi je fotograf želel vzbuditi različne občutke pri gledalcu.

Razstava bo v Centru za mlade na ogled do 22. novembra 2019.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi