Pisateljica Nina Kosmač bo februarja ponovno predavala o literaturi

1001 dobrih pisateljev svetovne književnosti

Izvedeli smo, da bo imela pesnica in pisateljica Nina Kosmač ponovno bralni krožek, zato smo jo kontaktirali in vprašali o čem bo tokrat predavala. V preteklosti je izvedla bralne krožke o Nobelovcih in odpadnikih literature, ter o zvezdah literature. Poučevala je v učilnici, preko Zooma in Facebooka.

O prihajajočem bralnem krožku nam je Nina povedala »Tokrat se bom z učenci ponovno srečala v živo na Bledu, kar me veseli, saj se mnenja izmenjujejo lažje iz oči v oči. Cilj krožka je v teh časih, ko se mnogi spopadamo z negotovostjo in pomanjkanjem razumevanja, s pomočjo pogovora o knjigah vzpostaviti medsebojno komunikacijo in pristen človeški odnos. Naziv krožka je “1001 dobrih pisateljev svetovne književnosti”. Veliko je izvrstnih knjig, ki niso prevedene v slovenski jezik ali pa so morda nepoznane slovenski javnosti. Rada bi omogočila ljubiteljem književnosti vpogled v svetovne priznane pisatelje in njihova dela. Veliko Nobelovcev ali klasikov določene države je do dokaj neznanih slovenskim bralcem. Obravnavali bomo hkrati tudi slovenske avtorje. Pogovori o knjižnih predlogah in tudi filmih, bodo potekali na Bledu enkrat tedensko po eno uro. Krožek se bo začel prvi teden v februarju. Namenjen je vsem starostnim skupinam, bodisi poznavalcem ali nepoznavalcem knjig.«

Za več informacij in prijavo pišite Nini Kosmač na e naslov nkosmac2910@gmail.com ali pokličite na telefonsko številko 051 775 917.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Nine Kosmač

Tagi