Nekaj je v zraku

Kulturno prosvetno društvo Drouz lepo vabi na zaključno prireditev, s katero bodo sklenili letošnjo sezono nastopov. Kulturna prireditev bo potekala v petek, 24. novembra 2023, ob 20. uri v Kulturnem domu Radomlje.

Pred iztekom leta vas člani Kulturno prosvetnega društva Drouz lepo vabijo na zaključno kulturno prireditev, s katero bodo zaokrožili letošnje aktivno delovanje. V raznolikem pevsko glasbenem programu se jim bodo na odru pridružili MePZ Cantemus iz Kamnika (zborovodja Uršula Jašovec) in violončelistka Anamarija Graj, učenka Glasbene šole Kamnik (mentorica Mirele Rihtar) in pianistka Ana Semič Bursac, ki so jih za sklepni dogodek povabili v goste.

Prihajajoči zaključek leta je tudi priložnost za obujanje spominov, zato smo k pogovoru povabili Emo Smodiš, dolgoletno članico društva in idejni vodja pogovornih srečanj, ki so v torkih potekala v Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje. “Pri kulturnem udejstvovanju mi je všeč spoznavanje novih ljudi, ki mi dajejo širši pogled na življenje in obenem spoznam ritem ter utrip kraja in ljudi, ki se organiziranih dogodkov udeležijo.” 

“Kulturno prosvetno društvo Drouz, je bilo na pobudo članov zbora Drouz. (Sprva smo delovali pod okriljem Kulturnega društva Mlin Radomlje.) ustanovljeno leta 2017. Zaradi številčnosti članov je bila ustanovitev svojega društva smiselna. Veliko smo ustvarjali in bili pri tem zelo uspešni. Prejeli smo tudi nekaj priznanj na občinskih in regijskih revijah pevskih zborov. Sodelovali smo v muzikalih “Moje pesmi moje sanje”, “Annie” in “Pepelka”, se začetkov spominja naša sogovornica.

Kulturno prosvetno društvo Drouz, foto: arhiv

Pojav covida je na preizkušnjo postavil tudi Kulturno prosvetno društvo Drouz, saj se je tako zaradi odhoda članov, kakor tudi omejitev, zmanjšalo udejstvovanje na različnih prireditvah. “Vsekakor bi bili veseli novih članov. Srčno si želimo, da bi lahko znova polno delovali vsaj tako kvalitetno, kot smo že v preteklosti in ali še boljše. Ljubitelji petja lepo vabljeni ,da se nam pridružite na vajah, kjer boste lahko spoznali bogat in raznovrsten svet glasbe še z druge strani.” 

V kakšnem spominu bo ostalo iztekajoče se leto 2023?

“Letošnje leto je bilo zelo intenzivno. Ne toliko v pevskem oziru, kakor na področju osebne rasti. V Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje smo v ciklu pogovornih srečanj, ki so na temo “Živimo življenje lepo in radostno” potekala 1x mesečno, gostili številne predavatelje, ki so vsak je na svoj način in v pomembni meri z iskreno delitvijo izkušenj, mnenj in spoznanj, življenje predstavili še na drugačen način. Od januarja do konca novembra 2023, smo tako gostili: Brigito Langerholc, Jano Lavtižar, Matejo Gradišek, Aljo Aljančič, Marka Juhanta, Niko Gradišek, Tino Štrebelj, Janjo Rožanc, Sašo Einsiedler, Branka Čakrmiš, Majo Golob. Vsi so bili na voljo tudi za vprašanja, nekateri so tudi avtorji knjig, ki so bile po predavanju na voljo po ugodnejši ceni. Krajanom Radomelj in okolice nudimo možnost izobraževanja, na kar smo zelo ponosni.”

Cikel pogovornih večerov bodo sklenili v torek, 21. novembra 2023, ob 19. uri v Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje. Gostja večera bo Mateja Gradišek. Predavanje je namenjeno tudi mladim v okviru delovanja društva, ki je letos prvič pripravilo glasbeno delavnico v času poletnih počitnic.

“Poleg pogovornih večerov z gosti, smo v okviru osebne rasti organizirali tudi tedenska srečanja skupine poimenovane Srčne srečnice, ki so bila namenjena izmenjavi mnenj, izkušenj in pogledov na različna življenjska vprašanja, ki nas nagovarjajo. Posvetili smo se tudi pravilnemu dihanju in umirjenemu razgibavanju.”

Letos so prvič organizirali tudi otroške glasbene delavnice, ki so potekale zadnji teden avgusta. Namenjene so bile otrokom od 7 do 14. leta starosti. Prijavljenih je bilo 13 otrok. Vsi so bili izjemno navdušeni nad spoznavanjem glasbe različnih kontinentov in zadnji dan so svoje novo pridobljeno znanje ponosno predstavili staršem.

Člani Kulturno prosvetnega društva Drouz se iz srca zahvaljujejo vsem obiskovalcem, ki so se jim pridružili na številnih srečanjih in dogodkih, saj se zavedajo, da se je po obdobju omejitev zaradi covida pri marsikomu spremenil odnos do druženja v živo in je prisotnost vsakega izjemno dragocena.

Zaključna kulturna prireditev Nekaj je v zraku

Lepo vabljeni, da se jim pred iztekom leta 2023, v petek, 24. novembra 2023, ob 20. uri pridružite na zaključni kulturni prireditvi, ki bo potekala v Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje.

Kulturno prosvetno društvo Drouz, foto: arhiv

Iskrena hvala vsem in vsakemu posebej!

Kulturno prosvetno društvo Drouz se iz srca zahvaljuje KS Radomlje in občini Domžale za izjemno dragoceno podporo pri izvedbi dogodkov, Cvetličarni na Viru pa za cvetlične aranžmaje.

Avtor: Petra Petravič; Foto in plakat: Kulturno prosvetno društvo Drouz

Tagi