Nanine karikature – Wpap art: Magnifico

Mesec dni je okoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Na zadnje je bila objavljen portret Tanje Žagar v Wpap art tehniki, danes pa je na vrsti portret prepoznavnega pevca, pisca besedil in igralca Magnifica. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Magnifico

Robert Pešut, ki je bolje prepoznaven po imenu Magnifico, se je rodil 1. decembra 1965 v Ljubljani. Svojo glasbeno pot je začel v skupini U’redu, s katero je posnel tudi svoj prvi album. Nato se je odločil za solo glasbeno kariero in v 12. letih posnel, kar 6 plošč. Nekatere njegove pesmi so postale slovenske zimzelene uspešnice. Med te se uvršča pesem z naslovom ”Silvija”. Magnifico je tudi avtor pesmi z naslovom ”Lahko ti podarim samo ljubezen”, s katero je skupina Sestre zmagala na Emi leta 2002. Nastopal je tudi v več filmih med njimi v filmu Kajmak in marmelada, Stereotip, Poket in drugih.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Wpap art portret: Nana Guberinič

Tagi