Nanine karikature – Wpap art: Tanja Žagar

Prišel je petek in z njim prvi Nanin portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Ta teden premierno v tej tehniki predstavljamo portret slovenske pevke Tanje Žagar.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Tanja Žagar

Slovenska pevka, pianistka in profesorica glasbene pedagogike Tanja Žagar, se je rodila 1. julija 1982 v Kranju. Njena glasbena pot se je začela s skupino Foxy Teens, katere članica je bila od 1996 do 2005. Po razpadu skupine Foxy Teens se je podala na samostojno glasbeno pot in se s svojimi pesmimi hitro povzpela na vrhove slovenskih glasbenih lestvic. Za svoja glasbena ustvarjanja je prejela dva Viktorja ter 8 Vikendovih gongov popularnosti. Leta 2019 je v oddaji Zvezde plešejo zmagala skupaj s plesalcem Arnejem Ivkovičem.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Wpap art portret: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi