Nanine karikature – Wpap art: Bernarda Marovt

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret slovenskega igralca Sebastijana Cavazze, danes pa je na vrsti portret slovenskega fotomodela Bernarde Marovt.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Bernarda Marovt

Bernarda »Bernie« Marovt se je rodila leta 1966. Je naša najuspešnejša manekenka in fotomodelka, ki ji je uspel preboj v sam svetovni vrh. S svojo lepoto je leta 1983 premaknila Jugoslavijo, postala na izboru za miss sveta urad­no najbolj fotogenična lepotica na svetu, v naslednjih letih pa eden najbolj fotografiranih obrazov v svetu visoke mode in glamurja. Danes ima v Milanu svojo zelo uspešno manekensko šolo BERNIE MODELS. Pred leti je ustanovila še akademijo za ženske različnih starostnih skupin DONNA AKADEMY.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Wpap art portret: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi