Nanine karikature – Wpap art: Sebastijan Cavazza

Mesec dni je okoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret hrvaške pevke Severine, danes pa je na vrsti portret slovenskega igralca Sebastijana Cavazze. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Sebastijan Cavazza

Sebastijan Cavazza se je rodil 19. marca 1973 v Kranju. Po končani poljanski gimnaziji (1992) se je vpisal na ljubljansko AGRFT, na kateri je diplomiral leta 1999. Naslednje leto je vpisal podiplomski študij igre in filmske režije. Od leta 1998 do 2007 je bil član ansambla Slovenskega mladinskega gledališča Ljubljana, leta 2010 pa se je ustalil v Mestnem gledališču ljubljanskem. Z očetom Borisom je skupaj nastopil v filmih Nahrani me z besedami (2012) in Lovec oblakov (2009). Leta 2016 sta bila glavna akterja poletne reklamne kampanje Dvoboj Pivovarne Laško.

Njegova partnerka je igralka Ajda Smrekar. S prvo ženo ima dva odrasla sinova, njegova druga žena je bila vizažistka in nekdanji model Tina (Martina) Vrhovnik, s katero se je ločil leta 2010.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Wpap art portret: Nana Guberinič

Tagi