Nanine karikature – Wpap art: Severina

Mesec dni je okoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret slovenske pevke Alye v Wpap art tehniki, danes pa je na vrsti portret hrvaške pevke Severine. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Severina

Severina Vučković Kojić se je rodila 21. aprila 1972 v Splitu. Prepoznavna je predvsem samo po svojem imenu Severina, domačini pa jo kličejo, kar Seve. Severina je hrvaška pevka zabavne glasbe. Velja za eno največjih pop ikon na Balkanu in je dobitnica številnih nagrad. Prvič je leta 2006 zastopala Hrvaško na izboru za pesem Evrovizije v Atenah. Takrat je nastopila s skladbo z naslovom ”Moja štikla”, ki si jo marsikdo še danes prepeva.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Wpap art portret: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi