Nanine karikature – Wpap art: Alya

Mesec dni je okoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Na zadnje je bil objavljen portret Magnifica v Wpap art tehniki, danes pa je na vrsti portret slovenske pop pevke Alye.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Alya

Slovenska pop pevka Alja Omladič oziroma bolj znana pod svojim umetniškim imenom Alya se je rodila 28. maja 1983. Svojo glasbeno pot je začela kot majhna deklica z igranjem klavirja in že takrat ustvarjala svoje pesmi. Alya je v svoji glasbeni karieri dosegla res ogromno med drugim je večkrat sodelovala na Emi ter na Melodijah morja in sonca, kjer je leta 2016 s pesmijo Srce za srce tudi zmagala. Njene najbolj znane pesmi so zagotovo: ”A veš?”, ”Flojd” in ”Zvezda večera”. Alya je zdala tudi štiri samostojne glasbene albume.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Wpap art portret: Nana Guberinič

Tagi