Predstavitev knjižnih novosti za prijetnejše jesensko branje

V torek 20. septembra se je Domžalec v središču Ljubljane pridružil prijetnemu druženju in klepetu ob predstavitvi zajetnega kupčka knjižnih novosti, ki so jih za ljubitelje kakovostnega branja pripravili v založbi MišIzbrana knjižna dela so več kot dobrodošlo priporočilo za prijetno branje v hladnejših jesenskih dneh.

Na srečanju so svoja knjižna dela predstavili avstralska pisateljica Krissy Kneen, Žiga X Gombač, Marko Kravos in Mateja Gomboc. Predstavili so tudi delo nemškega romanopisca Theodorja Fontaneja, najnovejša mladinska prevodna romana, Bizarno  (prev. Katjuša Ručigaj) in To nisva midva (prev. Marija Zlatnar Moe). Srečanja sta se udeležili tudi ilustratorki Maja Kastelic in Anka Kočevar.

Avtorica romana Trikrat pokopana , avstralska pisateljica Krissy Kneen se s pepelom svoje babice odpravi v daljno Slovenijo, od tam pa jo pot popelje še v Egipt, da bi raziskala svoje korenine. Na poti avtorica razmišlja o identiteti, pluje med spomini in počasi odstira babičino nenavadno preteklost, povezano z aleksandrinkami.

Žiga X Gombač je spregovoril o novi slikanici Adam in tuba z ilustracijami Maje Kastelic, v kateri spoznamo nenavadno akrobatsko družino Prevalski.

Marko Kravos je predstavil novo kartonko Tri račke, ki je polna zvočnih igrarij in imenitnih podob, ki jih je ustvarila Anka Kočevar.

Mateja Gomboc si je za lik v novi knjigi z naslovom Sposojena babica Štefi , izbrala posojeno babico Štefi. Gre za živahno, prisrčno in hudomušno zgodba o sobivanju, spoznavanju drug drugega in sebe, palačinkah in vrtnih škarjah.

Zmote in zmešnjave nemškega romanopisca Theodorja Fontaneja v prevodu Tine Štrancar je ganljiva ljubezenska zgodba in živa upodobitev Berlina 19. stoletja, ki je obogatila zbirko Klasikov.

Predstavili pa so tudi najnovejša mladinska prevodna romana, Bizarno in To nisva midva. Bizarno (prev. Katjuša Ručigaj) je razmišljujoča, drzna knjiga, ki prevprašuje svet okoli nas, polna črnega humorja in filozofskih drobcev.

To nisva midva (prev. Marija Zlatnar Moe) pa je boleče realističen roman o najstnici, ki mora sama poskrbeti zase, ko njen oče ne zmore biti oče.

Podrobnejše informacije o knjigah so dostopne na spletni strani založbe Miš

Avtor: Petra Petravič, Foto: Petra Petravič

Tagi