Znane podrobnosti tragedije na Viru, s puško moril 44-letni moški

Včeraj smo na našem portalu poročali, da je popoldan v eni izmed stanovanjskih hiš na Zoisovi ulici na Viru pri Domžalah prišlo do streljanja. Policija je bila o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v neposredni bližini športnega parka, obveščena okrog 17.30. Policisti so ob prihodu v stanovanjsko hišo odkrili dve pokojni osebi. Takoj je stekla intenzivna kriminalistična preiskava. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za umor in samomor in sicer naj bi 44-letni sin ustrelil 71-letnega očeta.

V današnji izjavi za javnost je vodja Oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana Valter Zrinski povedal, da po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja okoliščine kažejo, da je 44-letnik ustrelil 71-letnika, nato pa sodil še sebi. Prav tako je potrdil, da sta žrtvi v sorodstvenem razmerju. “Na kraju je bilo najdeno tudi orožje, s katerim je bilo dejanje po vsej verjetnosti storjeno, izvor orožja pa se še preverja.”

Kot je povedal Zrinski, motiv še ni znan. Na podlagi zbranih obvestil pa Policija izključuje prisotnost tretje osebe. Preiskava še poteka. Vse okoliščine so še stvar kriminalistične preiskave, ogled kraja pa še poteka. O vseh ugotovljenih dejstvih pa bodo policisti po koncu preiskave obvestili pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi