Tragedija na Viru: Sin ustrelil očeta, nato pa še sebe

Odjeknili naj bi trije streli

Danes, okrog 16. ure naj bi v eni izmed stanovanjskih hiš na Zoisovi ulici na Viru pri Domžalah prišlo do streljanja in sicer naj bi po naših neuradnih informacijah sin najprej ustrelil očeta, nato pa sodil še sebi. Policija je potrdila, da so v stanovanjski hiši na območju Domžal odkrili dve pokojni osebi.

Tragičen dogodek se je pripetil v stanovanjski hiši na Zoisovi ulici v neposredni bližini Športnega parka na Viru, krajani pa naj bi okrog 16. ure slišali tri strele. Po vsej verjetnosti sta bila v hiši v času tragedije oče in sin sama, saj naj bi po naših informacijah policijo o streljanju obvestila soseda. Sin naj bi bil po naših informacijah star 44 let, pokojni oče pa se je kot obrtnik ukvarjal s puškarstvom.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili danes, okoli 17.30 ure obveščeni o strelih na območju Domžal. Policisti so ob prihodu na kraj v stanovanjski hiši odkrili dve pokojni osebi, poteka pa tudi intenzivna kriminalistična preiskava.

Ugotovitve kriminalistične preiskave (četrtek, 14. 10. 2021)

Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana je v zvezi z do sedaj zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja povedal, da okoliščine kažejo na to, da je 44-letni moški s puško ustrelil 71-letnega moškega, s katerim je v sorodstvenem razmerju. Po dejanju je nato ustrelil še sebe. “Na kraju je bilo najdeno tudi orožje, s katerim je bilo dejanje po vsej verjetnosti storjeno, izvor orožja pa se še preverja. Motiv za dejanje še ni znan, glede na do sedaj zbrana obvestila pa v dogodek ni bilo vpletenih drugih oseb,” je še povedal Zrinski.

Sama kriminalistična preiskava še intenzivno poteka, o vseh ugotovljenih dejstvih pa bodo policisti po koncu preiskave obvestili pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi