Zagorelo v razdelilni transformatorski postaji podjetja Količevo Karton

Danes nekaj pred 14. uro je v podjetju Količevo Karton prišlo do manjšega požara v razdelilni transformatorski postaji. Požar so pričeli gasiti zaposleni, dokončno pa so ga pogasili gasilci, ki so še prezračili prostore ter opravili pregled s termovizijsko kamero.

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru na razdelilni transformatorski postaji v podjetju Količevo Karton obveščeni ob 13.47 uri. Požar so v večji meri že pred prihodom gasilcev pogasili zaposleni, dokončno pa so ga pogasili gasilci, ki so še prezračili prostore ter opravili podroben pregled s termovizijsko kamero. V požaru je poškodovane nekaj električne napeljave in omaric, prišlo pa je tudi do izpada električnega toka v delu tovarne.

Poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale so na kraju požara posredovali še gasilci PGD Vir in PGD Radomlje, PGD Domžale-mesto pa je bilo v rezervi v poklicni gasilski enoti CZR. Na kraju požara so posredovali tudi policisti PP Domžale in delavci Elektra Domžale.

“Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah policistov je znano, da je prišlo do pregretja na visoko napetostnem stikalu v transformatorski postaji podjetja, pri čemer se je začelo smoditi. Na kraju so posredovali gasilci CZR Domžale, PGD Radomlje in PGD Vir, ki so ohladili in prezračili transformatorsko postajo,” nam je o požaru povedala Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana, ki je še dodala, da v dogodku ni bila poškodovana nobena oseba, prav tako po prvih ugotovitvah policistov, dogodek nima znakov kaznivega dejanja.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi