V Trzinu voznica trčila v leseno garažo, pred pokopališčem v Dobu gorelo drevo

Danes okrog 9. ure dopoldan so gasilci prejeli obvestilo, da pred parkiriščem pokopališča na Dobu pri Domžalah gori drevo. Požar ciprese, ki jo je ogenj popolnoma uničil, so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Dob. Nekaj pred 12.30 uro pa je na Ulici bratov Kotar v Trzinu voznica osebnega vozila razloga zapeljala s cestišča in trčila v ograjo nato pa še v leseno garažo stanovanjske hiše. Voznica je v nesreči utrpela lažje telesne poškodbe.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru ciprese pred parkiriščem pokopališča v Dobu obveščeni ob 8.59 uri. Na kraju so poleg poklicnih gasilcev sodelovali še gasilci PGD Dob, ki so požar hitro pogasili, je pa ogenj cipreso popolnoma uničil. Vzrok za požar ni znan, je pa sreča v nesreči ta, da je požar pravočasno opazil obiskovalec pokopališča, ki je o tem obvestil Regijski center za obveščanje (112). Hitro posredovanje gasilcev pa je preprečilo, da bi se požar razširil še na preostale ciprese v bližini.

Ob 12.27 uri so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da je na Ulici bratov Kotar v Trzinu voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste ter trčila v leseno garažo ob stanovanjski hiši. Pri tem je podrla steno garažne hiše. Po besedah Hribarja so na kraju nesreče poleg poklicnih gasilcev sodelovali še gasilci PGD Trzin, ki so zavarovali kraj dogodka ter s tehničnim posegom izvlekli vozilo iz garaže. Poškodovano voznico so oskrbeli reševalci NMP Domžale ter jo v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Na Policijski upravi upravi Ljubljana so nam v zvezi s prometno nesrečo v Trzinu povedali, da je 76-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje po napačni strani oziroma smeri vožnje, trčila v ograjo, nato pa še v garažo stanovanjske hiše. Voznica je v nesreči zadobila lahke telesne poškodbe. Policisti bodo po vseh zbranil obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, PGD Dob

Tagi