V Stanovanjsko-poslovnem objektu SPB-1 prišlo do večje poplave

Danes, okrog 13.30 ure je v stanovanjsko-poslovnem objektu SPB-1 v Domžalah prišlo do večjega izliva vode, zaradi česar je poplavilo več prostorov, voda pa je odtekala tudi preko pročelja objekta na vzhodni strani. Na kraju je posredovalo večje število gasilskih enot, ki so s sesalci črpali vodo iz prostorov. Poplava je povzročila večjo materialno škodo na talnih oblogah, računalnikih in strojni opremi ter na pisarniškem pohištvu.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da je do poplave prostorov prišlo, ker naj bi v eni izmed pisarn v drugem nadstropju na Ljubljanski cesti 76 (SPB-1) odtrgalo ventil v notranjih hidrantni omarici. Takoj po prihodu so morali najprej s tehničnim posegom odpreti vhodna vrata v pritličju ter vrata v zgornjem nadstropju, nato pa izklopili glavni hidrantni vod. Prav tako so izklopili elektriko.

Iztekla voda je zalila približno dvajset prostorov Okrajnega sodišča v Domžalah in podjetij ter lokal v pritličju. Nastala je velika materialna škoda na talnih oblogah, računalnikih in strojni opremi ter pisarniškem pohištvu. Poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale so na intervenciji posredovali gasilci PGD Domžale – mesto, PGD Pšata- Dragomelj, PGD Stob – Depala vas, PGD Študa, PGD Ihan, PGD Trzin, PGD Jarše- Rodica in PGD Vir, ki so s sesalci črpali vodo iz drugega in prvega nadstropja stavbe. Na kraju je posredovala tudi varnostna služba, policija in požarni inšpektor.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Primož Krisper; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi