V prvih urah novega leta zaradi požara gasilci posredovali na Krtini

Ko se je minulo noč večina ljudi že počasi odpravljala k počitku po silvestrovanju, pa je bila zgodba pri gasilcih ravno obratna. Nekaj pred 3. uro zjutraj je prišlo obvestilo, da v naselju Krtina gori gospodarsko poslopje. Na intervencijo so bili napoteni poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Studenec, PGD Vir, PGD Dob in PGD Domžale-mesto, ki so na kraju ugotovili, da je prišlo do požara pred predelanim objektom in sicer ga je povzročil odložen vroč pepel.

III. izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale pod vodstvom Matjaža Korošca, ki je bila na novoletno noč v pripravljenosti, je morala ob 2.50 uri skupaj z gasilci PGD Studenec, PGD Dob, PGD Vir in PGD Domžale-mesto posredovati na Krtini, kjer so zaradi odloženega vročega pepela zagoreli različni premeti pred gospodarskim poslopjem, zagoreli pa sta tudi leseni klopci in tram. Požar pred poslopjem so gasilci hitro lokalizirali in pogasili. Je bila pa na srečo zaradi hitrega posredovanja domačinov in gasilcev materialna škoda majhna.

Po besedah Korošca je na intervenciji je sodelovalo šestintrideset gasilcev z devetimi gasilskimi vozili. Intervencija je potekala hitro in uspešno. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi