V podjetju Količevo Karton ogenj pogoltnil delovni stroj – nakladač

Danes nekaj po 4. uri zjutraj je v podjetju Količevo Karton zagorel delovni stroj – nakladač. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Vir in PGD Radomlje. Delovni stroj je bil v požaru popolnoma uničen.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru delovnega stroja – nakladača za prevoz bal, obveščeni ob 04.14 uri. Požar so takoj po prihodu pogasili, je pa ogenj delovni stroj popolnoma uničil, saj je bil v njihovem prihodu že popolnoma v ognju. Sreča v nesreči je bila ta, da je bil delovni stroj v času, ko je zagorel na prostem.

Po besedah Hribarja naj bi bil vzrok požara po vsej verjetnosti napaka na motorju. Viličarist naj bi prižgal motor ter ga pustil, da se ogreje. V tem času pa je prišlo do požara. Le-to je opazil, ko je prišel iz objekta. Na kraju požara so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s požarom delovnega stroja povedali, da po prvih znanih obvestilih požar ni posledica kaznivega dejanja, ampak je šlo za tehnično napako na stroju. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. V  dogodku  ni  bil  nihče poškodovan. Požar se ni razširil in je nastala škoda le na delovnem stroju.

Miha Ulčar; Foto: PGD Vir

Tagi