V centru Domžal spet goreli komunalni zabojniki. So na delu požigalci?

Že drugo noč zapovrstjo so v Centru Domžal goreli komunalni zabojniki, kar po vsej verjetnosti kaže na to, da se nekateri v nočnem času, ko je v veljavi vladni odlok o omejitvi gibanja ljudi med 21. in 6. uro, igrajo z ognjem. S takšnimi dejanji povzročajo splošno nevarnost in poškodovanje tuje stvari, saj se ob požaru komunalnih zabojnikov razvije zelo visoka temperatura, zaradi česar lahko ognjeni zublji poleg zabojnikov pogoltnejo vse kar je v bližini.

Minulo noč, okrog 0.30 ure so na Ulici Matije Tomca v Domžalah zagoreli komunalni zabojniki za odpadke. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, ki so s hitro intervencijo pogasili goreče zabojnike ter preprečili, da bi se ogenj razširil v bližnjo okolico, kjer so se nahajala parkirana osebna vozila. Ogenj je uničil dva komunalna zabojnika za papir in komunalni zabojnik za steklo. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Kot smo že omenili v uvodu, gre za drugi zaporedni požar komunalnih zabojnikov v centru Domžal v zadnjih dveh nočeh. V noči na petek so goreli komunalni zabojniki na Ljubljanski cesti 85, kjer je ogenj popolnoma uničil dva komunalna zabojnika, ter poškodoval tudi vozilo znamke Volkswagen golf, parkirano v bližini, prometni znak in še en zabojnik za oblačila.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi