V centru Domžal goreli komunalni zabojniki, ogenj poškodoval tudi osebno vozilo

Danes, okrog 1. ure zjutraj je na parkirišču Ljubljanske ceste 85 v Domžalah prišlo do požara na komunalnih zabojnikih. Kljub hitremu posredovanju gasilcev, je ogenj popolnoma uničil dva zabojnika ter poškodoval osebno vozilo, ki je bilo parkirano v neposredni bližini. 

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju požara posredovala skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto, nam je povedal, da so bili o požaru komunalnih zabojnikov na Ljubljanski cesti v Domžalah obveščeni ob 1.08 uri zjutraj. Gasilci so takoj po prihodu požar pogasili, je pa ogenj, ki je bil ob prihodu gasilcev popolnoma razvit, uničil zabojnika za steklovino in papir. Prav tako je ogenj poškodoval zabojnik za humanitarno zbiranje oblek ter osebno vozilo, ki sta se nahajala v neposredni bližini požara. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj požara, danes dopoldan pa bodo nadaljevali z ogledom kraja požara in ugotavljanjem okoliščin vzroka požara.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili danes, okoli 1. ure zjutraj obveščeni o požaru zabojnikov za odpadke ob Ljubljanski cesti v Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. “Po prvih podatkih naj bi iz do sedaj še neznanega vzroka zagorelo v zabojniku za papir, požar pa je se je razširil še na sosednji zabojnik za steklo in sta oba pogorela v celoti. Ogenj je poškodoval tudi vozilo znamke Volkswagen golf, parkirano v bližini, prometni znak in še en zabojnik za oblačila. Z ogledom kraja bodo policisti pričeli dopoldan, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo,” nam je o nočnem požaru v Domžalah pojasnil Tomaževic.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, CZR Domžale, Matevž Hemetek, Ksenija Rogač

Tagi