Na Viru na dveh lokacijah izbruhnil travniški požar

Nekaj pred 12.30 uro je ob Robovi ulici na Viru prišlo do požara v naravi na dveh lokacijah. Požara, ki sta skupno raztezala na okrog 300 kvadratnih metrih, so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Vir.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru, ki je izbruhnil na dveh lokacijah, v neposredni bližini kolesarskega poligona (pumptrack) na Viru, obveščeni ob 12.21 uri. Požar so skupaj z gasilci PGD Vir hitro pogasili ter preprečili, da bi se širil naprej, saj so pogoji za to več kot primerni. Trava je namreč zelo suha, obenem pa piha močan veter.

V požaru je pogorelo okrog 300 metrov podrasti, trave in suhega vejevja. Vzrok požara ni znan, obstaja pa verjetnost, da je nekdo odvrgel cigaretni ogorek. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Potočnik je ob tej priložnosti opozoril, da še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Zaradi tega je v naravi prepovedano požiganje in odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Prepovedano je tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, Miro Pivar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi