Na Podrečju zagorelo osebno vozilo

Danes okrog 13.45 ure na Podrečju zagorelo v notranjosti osebnega vozila znamke Opel Astra karavan. Gašenje požara se je že pred prihodom gasilcev CZR Domžale in PGD Vir z gasilnikom na prah lotil lastnik avtomobila, ki je tudi opazil požar.

Martin Juteršek, vodja intervencije dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru osebnega vozila na Podrečju 49 obveščeni ob 13.45 uri. Že pred njihovim prihodom se je gašenja požara lotil lastnik, ki ga je uspel tudi pogasiti. Gasilci so po prihodu osebno vozilo preventivno pregledali s termovizijsko kamero in odklopili akumulator. Juteršek nam je še povedal, da je požara prišlo pri sovoznikovem sedežu, po vsej verjetnosti zaradi napake na električni napeljavi. Vozilo je bilo v času, ko ga je zajel požar, parkirano na parkirišču. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale. Na intervenciji je sodelovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili ter šest gasilcev PGD Vir z enim vozilom.

Juteršek nam je še povedal, da je požar povzročil nekaj škode na vozilu, je pa lastnik vozila s hitro reakcijo ter takojšnjim gašenjem preprečil, da bi se ogenj razširil na preostali del vozila in povzročil še večjo škodo. V omenjenem primeru se je izkazalo, da je še kako priročno imeti v svoji bližini ročni gasilnik. Nikoli namreč ne veš, kdaj ti pride prav. Seveda je najbolje, da nikoli. Če se ga že uporabi, je pa zelo koristen.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi