Na Količevem ognjeni zublji pogoltnili delovni stroj

Danes, okrog 17.30 ure je v podjetju MM Količevo zagorel delovni stroj znamke Volvo. Na kraju požara so posredovali gasilci CZR Domžale in PGD Vir, ki so požar hitro pogasili. Je pa ogenj popolnoma uničil delovni stroj, saj je bil požar ob prihodu gasilcev že popolnoma razvit.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 17.32 uri obveščeni o požaru delovnega stroja v podjetju MM Količevo. Takoj po prihodu so skupaj z gasilci PGD Vir pričeli z gašenjem gorečega vozila, za kar so uporabili vodo in peno. V nadaljevanju so odklopili akumulator na vozilu ter motorni del pregledali s termovizijsko kamero. Prav tako so preventivno pregledali prostor (nadstrešek), kjer je zagorelo vozilo.

S Policijske uprave Ljubljana so v zvezi z dogodkom sporočili, da je po doslej znanih podatkih do požara prišlo na stroju, ki se je nahajal izven objekta in je v celoti uničen, zato je nastala večja materialna škoda. V požaru ni bil nihče poškodovan, kriminalisti pa bodo danes tekom dneva opravili ogled kraja požara z namenom ugotovitve vzroka. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Vzrok požara delovnega stroja, ki ga v podjetju uporabljajo za prevoz (prelaganje) papirja, zaenkrat še ni znan.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi