Manjši požar v Centru za ravnanje z odpadki v Dobu ni povzročil škode

Danes nekaj minut pred 12.30 uro je na Centru za ravnanje z odpadki v Dobu prišlo do požara odpadne embalaže, ki je bila pred tem tja pripeljana s smetarskim vozilom. Po pozivu zaposlenih so na kraju posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Dob, PGD Vir, PGD Studenec in PGD Domžale – mesto, ki so požar hitro pogasili. V požaru ni bilo poškodovanih, prav tako ni nastala materialna škoda. Predpostavlja se, da je do požara prišlo zaradi vnetljive snovi, ki se je nahajala med odpadno embalažo, po vsej verjetnosti zaradi nepravilnega ločevanja odpadkov.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru embalaže na Centru za ravnanje z odpadki v Dobu obveščeni ob 12.27 uri. Aktivirali so tudi gasilce PGD Dob PGD Studenec, PGD Vir in PGD Domžale. Do požara embalaže je prišlo na ločenem prostoru za odlaganje in začasno hrambo te vrste odpadkov in sicer na kraju, kamor je pred tem eden izmed smetarskih kamionov pripeljal odpadno embalažo. Gasilci so gorečo embalažo hitro pogasili. Odpadke so zaposleni z delovnim strojem še dodatno razvlekli, gasilci pa so jih zalili z vodo. Na intervenciji, ki so jo hitro in uspešno zaključili, je sodelovalo 42 gasilcev. Na kraju so bile prisotne tudi odgovorne osebe Javnega komunalnega podjetja Prodnik ter policisti PP Domžale. Škoda v požaru ni nastala.

Na Javnem komunalnem podjetju Prodnik so nam povedali, da se predpostavlja, da je do požara prišlo zaradi vnetljive snovi, ki se je nahajala med odpadno embalažo in je po vsej verjetnosti posledica nepravilnega ločevanja odpadkov uporabnikov. “Vse uporabnike zato prosimo, da odpadke (še posebej nevarne odpadke, vroč pepel, pirotehnična sredstva, steklo, olje …) čim bolj dosledno ločujejo in tako zmanjšajo možnosti, da bi prišlo do tovrstnih dogodkov”, še poudarjajo na Prodniku, obenem pa se na tem mestu zahvaljujejo zaposlenim v Centru za ravnanje z odpadki in gasilcem za hitro in učinkovito ukrepanje.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi