Hud požar ponoči zajel skladišče Mizarstva Hrovat v Domžalah

Danes nekaj pred drugo uro zjutraj je bil Regijski center za obveščanje – 112 obveščen o požaru objekta Mizarstva Hrovat na Masljevi ulici v Domžalah. Na kraju požara so poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale posredovali še gasilci PGD Domžale – mesto, PGD Jarše – Rodica, PGD Vir ter PGD Dob. Ob prihodu gasilcev je bil požar že popolnoma razvit, dim pa so zavohali tudi občani v centru Domžal. Skladišče je ogenj uničil, je pa uspelo gasilcem zavarovati bližnjo mizarsko delavnico vključno s stroji in opremo.

Jani Jeraj, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru objekta Mizarstva Hrovat obveščeni ob 1.49 uri zjutraj. Istočasno so aktivirali še PGD Domžale – mesto. Na kraj so prispeli ob 1.53 uri, zaradi razsežnosti požara, ki je bil že popolnoma razvit, so aktivirali še gasilce PGD Jarše-Rodica, PGD Vir. PGD Dob pa je bil aktiviran za rezervo, ki jo je izvajal na sedežu CZR Domžale.

Gasilci so se takoj po prihodu lotili gašenja požara ter požarnega varovanja bližnjih objektov, saj je obstajala bojazen, da bi se polno razviti požar, ki je zajel skladišče, razširil še na bližnje objekte, vključno z mizarsko delavnico. Gasilcem je požar uspelo hitro lokalizirati in pogasiti. Po besedah Jeraja, so iz skladišča v katerem so se nahajali leseni polizdelki in repromaterial, iznosili dve posodi z gorivom in jeklenko butan propana. Gasilci so objekt po koncu gašenja pregledali še z termovizijsko kamero. Skupaj je na požaru sodelovalo 25 gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili. Po končani intervenciji so na kraju ostali gasilci PGD Domžale – mesto, ki so izvajali gasilsko stražo.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti nekaj pred 2. uro zjutraj obveščeni o požaru v Domžalah, kjer je zagorel pomožni mizarski objekt mizarske delavnice. Na kraju so posredovali gasilci, ki so uspeli lokalizirati in pogasiti požar, ter policisti, ki so zavarovali kraj in zbrali prva obvestila. Ogled kraja požara bodo pričeli opravljati v dopoldanskem času.

Po prvih zbranih obvestilih je iz za zdaj neznanega vzroka zagorel lesen objekt, velikosti približno 8 x 8 m, ki je pogorel v celoti. Nastalo je za okoli 15.000 evrov škode.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, CZR Domžale, Arijana Majič; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi