Gorelo v kuhinji stanovanjske hiše na Viru, tri osebe prepeljali v bolnišnico

Danes, nekaj po 12. uri je zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše na Maistrovi ulici na Viru pri Domžalah. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale ter gasilci PGD Vir in PGD Domžale-mesto, ki so požar hitro pogasili in lokalizirali. Reševalci NMP Domžale so zaradi zastrupitve z dimom v UKC Ljubljana prepeljali tri občane.

Milan Peterc, vodja intervencija CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v kuhinji stanovanjske hiše na Viru pri Domžalah obveščeni ob 12.07 uri. Ker se je predvidevalo, da je prišlo do večjega požara, sta bili aktivirani tudi gasilski enote PGD Vir in PGD Domžale-mesto.

Gasilci so takoj po prihodu požar pogasili in lokalizirali, opravili pa so tudi pregled podstrešja, saj so ognjeni zublji ob njihovem prihodu že objemali zgornji del kuhinje. S hitro intervencijo, po besedah Peterce je šlo za minute, so gasilci pred ognjenimi zublji uspeli rešiti preostali del hiše. Stanovanjsko hišo so po koncu intervencije še prezračili in pregledali s termovizijsko kamero, ožgane dele kuhinje pa so znosili na prosto. Reševalci NPM Domžale so tri stanovalce zaradi zastrupitve z dimom prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Se pa ob tej priložnosti Milan Peterc zahvaljuje vsem sodelujočim gasilcem, ki so s hitro intervencijo in primernim pristopom uspeli hitro lokalizirati in pogasiti požar, in da se le-ta ni razširil naprej.

Miha Ulčar; Foto: PGD Vir, PGD Domžale-mesto

Komentarji uporabnikov
Tagi