Beg pred policisti na Homcu se je končal s trkom in vklenjenim voznikom. To pa še ni vse

Včeraj okrog 14.30 ure popoldan se je na Homcu odvila prava »filmska akcija«, ki se je na koncu na srečo končala samo z zvito pločevino ter vklenjenim 66-letnim voznikom na begu pred policisti. Ta bo moral v nadaljevanju svoje početje pojasnjevati sodniku, saj je storil kar nekaj hujših prekrškov, med njimi so neupoštevanje signalov za ustavljanje (beg), povzročitev prometne nesreče, poskus pobega s kraja prometne nesreče, vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja,  vožnja z neregistriranim vozilom … 

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi z dogodkom povedali, da so policisti včeraj popoldan na Homcu zaznali nezanesljivo vožnjo voznika osebnega vozila znamke Renault. Zapeljali so za voznikom in ga pričeli ustavljati s predpisanimi zvočnimi in svetlobnimi znaki. Slednji tega ni upošteval in pospešeno nadaljeval z vožnjo, pri tem pa povzročil prometno nesrečo, ko je trčil v drugo vozilo na vožnji. Po trčenju je poskušal s kraja pobegniti, vendar so mu policisti to preprečili. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva.

Nadalje so policisti v postopku ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z neregistriranim vozilom in pod vplivom alkohola (0.14 mg/l). Prav tako je odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Vozniku (66) je bilo vozilo zaseženo, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Miha Ulčar; Foto: R. J.

 

Komentarji uporabnikov
Tagi