Koledar dogodkov

 • ned
  01
  Avg
  2021
  21:00Poletno gledališče Studenec

  Domača gledališka predstava – veseloigra s petjem

  • Otto Blumenthal in Gustav Kadelburg
  • Priredba in režija Alojz Stražar
  • Skladatelj in glasbeni producent: Slavko Avsenik ml.
  • Prevod: Josip Mazi

  VSE PREDSTAVE SO OB 21.00
  PREDPREMIERA - četrtek, 22. julij in PREMIERA - petek, 23. julij
  24., 30. in 31. julij / 1., 5., 6., 7., 12., 13., 15. in 20. avgust

  Cena vstopnice | otroci do 14. leta 15 € | odrasli 20 €
  v četrtek in nedeljo je 2 € popusta na vstopnico

  Prevzem vstopnice |
  Na blagajni Poletnega gledališča Studenec na dan prireditve od 19.30 dalje.

  Letošnja igralska in pevska zasedba. (Foto: arhiv KD Miran Jarc)

  Veseloigro s petjem Pri belem konjičku (Im weißen Rößl, 1898) sta napisala Oskar Blumenthal in Gustav Kadelburg. Komična predstava je bila v preteklosti večkrat uprizorjena. Izvajala so jo tako poklicna gledališča kot manjši odri, da je le bila gledališka skupina dovolj številčna in močna za tako množično in sorazmerno zahtevno predstavo. Dramsko besedilo je iz nemškega jezika v slovenščino prevedel Josip Mazi, doma iz Žirov na Gorenjskem. V predstavo smo vključili več solističnih in zborovskih vložkov, besedila pesmi so napisana na novo in so delo Bernarda Miklavca, uglasbil jih je Slavko Avsenik ml.Veseloigro s petjem Pri belem konjičku (Im weißen Rößl, 1898) sta napisala Oskar Blumenthal in Gustav Kadelburg. Komična predstava je bila v preteklosti večkrat uprizorjena. Izvajala so jo tako poklicna gledališča kot manjši odri, da je le bila gledališka skupina dovolj številčna in močna za tako množično in sorazmerno zahtevno predstavo. Dramsko besedilo je iz nemškega jezika v slovenščino prevedel Josip Mazi, doma iz Žirov na Gorenjskem. V predstavo smo vključili več solističnih in zborovskih vložkov, besedila pesmi so napisana na novo in so delo Bernarda Miklavca, uglasbil jih je Slavko Avsenik ml.

  Studenška priredba veseloigre postavlja dogajanje v prelepi Bohinj. Lastnica hotela Meta Klinar je vdova in nadvse primerna za ženitev, nenazadnje bi potrebovala pomoč pri zahtevnem vodenju poslov. Nabralo se je že kar nekaj snubcev, a jih je zavrnila, saj njeno srce hrepeni po postavnem in prikupnem advokatu dr. Kovaču, ki že več let prihaja na počitniški oddih v Metin hotel. Kdo ve, morda bi se vse skupaj odvilo drugače, če tokrat uspešni podjetnik iz Novega Mesta, Oroslav Bucek, s seboj ne bi pripeljal postavne in simpatične hčere. Z nekaj diplomatske, pravniške zvijačnosti dr. Kovač pridobi naklonjenost njegove Tilke. Ob številnih komičnih zapletih se zgodba najbolj srečno razplete za Žana, glavnega natakarja hotela, ki se mu tako uresniči srčna želja. Osvojil je Meto, svojo šefico, za katero pogleduje vse od prvega dne zaposlitve v hotelu Pri belem konjičku.

  Veseloigra s petjem bo razveselila ljubitelje ljudske dramatike, še posebej vse, ki imajo radi petje, tega v predstavi ob živi spremljavi glasbenikov ne bo manjkalo.

  V glavnih vlogah bodo nastopili priznani pevci in igralci ter zbor pod vodstvom zborovodje Karla Leskovca, sestavljen iz okoliških pevk in pevcev ter članov in članic kamniškega zbora Šutna. Poleg bo nastopilo okoli petdeset igralcev in igralk.

  Nikar ne zamudite tradicionalne studenške domače gledališke predstave, na katero bo letos, sicer z enoletno zamudo, prigalopiral in vas razveselil beli konjiček.

  Alojz Stražar, režiser

   

 • pon
  02
  Avg
  2021
  8:00Knjižnica Domžale

  Leta 2017 ustanovljena Služba za turizem Domžale je kot eno izmed ključnih nalog v začetku svojega delovanja imela zbiranje in pridobivanje starih fotografij mesta Domžale ter njegove okolice in v sodelovanju z lokalnimi fotografi izdelava novih fotografij. V štirih letih delovanja smo uspeli zbrati veliko število odličnih fotografij, ki prikazujejo naše kraje – znamenitosti, naravo, ljudi in dogodke. Nastal je tudi Instagram profil Visit Domžale, ki te fotografije vsakodnevno objavlja na spletu.

  V letu 2018 je nastala prva serija razglednic, do danes pa smo jih izdali že osem in uporabili preko 80 različnih motivov. Hvaležni smo gospodu Gašperju Dimcu, ki nam je poklonil arhiv starih razglednic in nekatere izmed njih smo že ponatisnili. Nekatere fotografije so posneli profesionalni fotografi, nekatere smo pridobili na fotonatečaju, ki smo ga organizirali, druge pa so nam poslali občani kar sami. Ena serija razglednic je delo otrok Osnovne šole Rodica, ki so naslikali domžalske znamenitosti.

  Čeprav se svet digitalizira, pa je po razglednicah veliko povpraševanja. Ljudje še vedno radi pošiljamo razglednice po pošti. K nam pa tudi pride mnogo zbirateljev, ki jih razveseli bogata zbirka razglednic domžalskih krajev. S projektom bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj na ta način promoviramo znamenitosti Domžal in okolice, pa to ne le obiskovalcem, temveč tudi občanom in krajanom.

  Razstavo "Razglednice Domžal" si v Knjižnici Domžale lahko ogledate med 2. in 28. avgustom 2021.

  Služba za turizem Občina Domžale

   

 • pon
  02
  Avg
  2021
  20:30Mestni kino Domžale

  Prosimo vas, da si pred obiskom Mestnega kina Domžale preberete zavihek Varno v kino.

   

  Skrb za dom in stoično izpolnjevanje zakonskih dolžnosti so spretnosti, ki jih v svoji šoli za gospodinje vneto poučuje Paulette Van Der Beck. A ko nepričakovano ovdovi in ugotovi, da jo je mož pustil na robu bankrota, se njena prepričanja močno zamajejo. Jo bega vrnitev njene prve ljubezni? Ali pa je kriv revolucionarni duh maja '68? Kaj pa če je dobra žena končno postala svobodna ženska? Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Z Juliette Binoche v glavni vlogi.

  iz prve roke
  »Še vedno se spominjam priročnika za mlade pare, ki je ležal v kuhinji, kjer se je v poznih šestdesetih sukala moja mama, medtem ko je oče v dnevni sobi bral časopis in čakal, da ga pokličemo k večerji. /…/ Spomnim se tudi, da je mama občasno najela 'mlade deklice', kot jim je rekla, da so med počitnicami pazile na nas. /…/ Ob koncu šestdesetih so 'šole za gospodinje', ki so v več kot sto letih po vsej Franciji vzgojile cele vojske gospodinj, gospodinjskih pomočnic in varušk, preživljale svoja zadnja leta. To je bil konec nekega obdobja; časa, ko so še obstajale tovrstne ustanove, namenjene izključno dekletom, z edinim ciljem privezati jih na dom brez vsakršnih obetov za prihodnost razen služenja možu in družini. Tam so se mlada dekleta iz revnih družin učila voditi gospodinjstvo, šivati moževo spodnje perilo in nogavice, zaklati zajca, pripraviti piščanca, zloščiti tla, obnoviti dno stare ponve in pripraviti okusno jed iz ostankov. /…/ Ta čas se danes zdi daleč stran ... pa vendar …« Martin Provost
  portret avtorja
  Martin Provost (1957, Brest) je kariero začel kot filmski in gledališki igralec, postal član Comédie-Française, napisal nekaj romanov in gledaliških iger, leta 1997 pa posnel svoj filmski prvenec. Uveljavil se je s portreti močnih ženskih likov, kakršnega je na primer upodobila Yolande Moreau v njegovem tretjem celovečercu, kritiški in komercialni uspešnici Séraphine (2008). Biografija o slikarki Séraphine Louis je bila nagrajena s sedmimi cezarji, tudi za najboljši film in glavno igralko. Leta 2013 je Provost posnel še eno biografijo, Violette, o pisateljici Violette Leduc, v Mestnem kinu Domžale pa smo si leta 2018 lahko ogledali njegovo Babico s Catherine Frot in Catherine Deneuve v glavnih vlogah.
  odmevi medijev
  »Film, ki se niti za trenutek ne jemlje preveč resno, prek neposrednega, prostodušnega in zelo učinkovitega humorja /…/ doseže svoj cilj: zabavati gledalce, ob tem pa naslikati tehten portret Francije v času, ko so ženske komaj dobile pravico, da odprejo bančni račun brez moževe avtorizacije. Režiser ob pomoči izvrstne igralske zasedbe in elegantne fotografije /…/ čudovito prikaže pot, ki smo jo v zadnjih petdesetih letih prehodili do ženske emancipacije, ter nas spomni, da je individualna svoboda ključnega pomena pri iskanju posameznikovega 'prostora v svetu'.« Fabien Lemercier, Cineuropa
  »Hibridna pop komedija, ki pod fantastično zgodbo skriva temačnejše teme. /…/ V času, ko ženske dvigujejo svoje glasove, da bi enkrat za vselej pregnale zatohli vonj po patriarhatu /…/, ta nepopolna, a poživljajoča komedija deluje nadvse aktualno. /…/ Juliette Binoche kot Paulette Van Der Beck uprizori navdušujočo telesno preobrazbo, ko junakinjo, ujeto med dva svetova, popelje do zmagoslavja. Igralka v tveganem, a pogumnem bigger than life finalu prebije četrto steno ter – zaupajoč v subverzivno in osvobajajočo moč filma – pozove gledalce in gledalke, da se ji pridružijo.« Anne-Claire Cieutat, Bande à part
  »Film je dinamično posnet, barvito oblikovan in odigran z užitkom. Posebno Juliette Binoche se na vso moč zabava v vlogi zadrgnjene Paulette, ki se počasi privaja na nove čase. Zakaj se ne bi tudi mi?« Guus Schulting, De Filmkrant
 • tor
  03
  Avg
  2021
  10:00Mestni kino Domžale

  Prosimo vas, da si pred obiskom Mestnega kina Domžale preberete zavihek Varno v kino.

  Mladi deček na italijanski rivieri doživi nepozabno poletje, polno sladoleda, špagetov in neskončnih voženj s skuterji. Luka si vse pustolovščine deli s svojim novim prijateljem, a za vso poletno zabavo se skriva globoko varovana skrivnost: Luka je v resnici morsko bitje iz drugega sveta, globoko pod gladino morja.
 • tor
  03
  Avg
  2021
  14:00 - 17:00Športni park Domžale - prireditveni šotor ob bazenu

  Obveščamo vas, da bo Zdravstveni dom Domžale v torek 3. avgusta 2021 izvajal cepljenje proti Covid-19 za nenaročene paciente.

  Cepljenje bo potekalo v Športnem parku v Domžalah (prireditveni šotor ob bazenu, na Kopališki ulici ob restavraciji Park), in sicer v dveh terminih:

  – med 14.00 in 17.00 uro, ko se bo cepljenje izvajalo s cepivom proizvajalca Johnson&Johnson (200 odmerkov), za katerega je potreben samo en odmerek in s cepivom proizvajalca Pfizer (150 odmerkov), za katerega sta predvidena dva odmerka. Drugi odmerek cepiva Pfizer  je predviden 3 tedne po prvem odmerku, za katerega boste klicani s strani cepilne ambulante;

  – med 18.00 in 21.00 uro, ko se bo cepljenje prav tako izvajalo s cepivom proizvajalca Johnson&Johnson (200 odmerkov), za katerega je potreben samo en odmerek in s cepivom proizvajalca Pfizer (150 odmerkov), za katerega sta predvidena dva odmerka. Drugi odmerek cepiva Pfizer  je predviden 3 tedne po prvem odmerku, za katerega boste klicani s strani cepilne ambulante;

  Cepili bomo po vrstnem redu prihoda.

  S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico.

  Veseli bomo čim večje udeležbe.

  Zdravstveni dom Domžale

   

 • tor
  03
  Avg
  2021
  18:00 - 21:00Športni park Domžale - prireditveni šotor ob bazenu

  Obveščamo vas, da bo Zdravstveni dom Domžale v torek 3. avgusta 2021 izvajal cepljenje proti Covid-19 za nenaročene paciente.

  Cepljenje bo potekalo v Športnem parku v Domžalah (prireditveni šotor ob bazenu, na Kopališki ulici ob restavraciji Park), in sicer v dveh terminih:

  – med 14.00 in 17.00 uro, ko se bo cepljenje izvajalo s cepivom proizvajalca Johnson&Johnson (200 odmerkov), za katerega je potreben samo en odmerek in s cepivom proizvajalca Pfizer (150 odmerkov), za katerega sta predvidena dva odmerka. Drugi odmerek cepiva Pfizer  je predviden 3 tedne po prvem odmerku, za katerega boste klicani s strani cepilne ambulante;

  – med 18.00 in 21.00 uro, ko se bo cepljenje prav tako izvajalo s cepivom proizvajalca Johnson&Johnson (200 odmerkov), za katerega je potreben samo en odmerek in s cepivom proizvajalca Pfizer (150 odmerkov), za katerega sta predvidena dva odmerka. Drugi odmerek cepiva Pfizer  je predviden 3 tedne po prvem odmerku, za katerega boste klicani s strani cepilne ambulante;

  Cepili bomo po vrstnem redu prihoda.

  S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico.

  Veseli bomo čim večje udeležbe.

  Zdravstveni dom Domžale

   

 • tor
  03
  Avg
  2021
  20:30Mestni kino Domžale
  Prosimo vas, da si pred obiskom Mestnega kina Domžale preberete zavihek Varno v kino.
  Družina na tropskih počitnicah odkrije, da je z idilično samotno plažo, kjer so nameravali preživeti prijetno dopoldne, nekaj hudo narobe. Zgroženi ugotovijo, da so se začeli pospešeno starati: vsa njihova življenja se zgostijo v en sam dan … M. Night Shyamalan, mojster nadnaravne groze in presenetljivih zasukov (Šesti čut, Znamenja, Nezlomljivi), je film posnel po stripu Peščeni grad, ki je izšel tudi v slovenščini.
  iz prve roke
  »Sandcastle je resnično navdihnil moj film Stari. Gre za zelo skrivnosten, znanstveno-fantastični strip, ki je tako lepo ilustriran in s tako človečnostjo. Teme staranja so me spodbudile k razmišljanju o mojih starših in otrocih ter kako hitro vse mine. Od trenutka, ko sem to prebral, sem se spremenil.« M. Night Shyamalan
 • sre
  04
  Avg
  2021
  19:30Park Martina Krpana Domžale

  Vsako leto lahko poleti brezplačno spoznate tehnike (Zhineng) Qigonga Modrosti, ki deluje na fizični, čustveni in mentalni nivo posameznika. Društvo za kakovost življenja Leteča želva na takšen način predaja širši družbi svoj delček znanja o kakovostnem preživljanju prostega časa in skrbi za sebe.

  V poletnem druženju bomo izvajali metodo Zdravilni gong, ki vpliva na:

  • naš živčni sistem, saj razgibamo vratno, prsno in ledveno hrbtenico,
  • dviguje imunski sistem,
  • sprosti um in umiri čustva,
  • nas napolni z energijo,
  • omogča hitrejše okrevanje pri poškodbah ali bolezni.

  Lepo vabljeni da se nam pridružite na brezplačni vadbi, ki bo potekala celo poletje od junija do avgusta 2021, ob sredah med 19.30 - 20.30 uro.

  Dobimo se pri ognjišču na sredini parka Martina Krpana v Domžalah.

  Uživajmo poletje!

  Društvo Leteča želva

   

 • sre
  04
  Avg
  2021
  20:30Mestni kino Domžale

  Prosimo vas, da si pred obiskom Mestnega kina Domžale preberete zavihek Varno v kino.

  V propadajočem mestecu v Nevadi se po devetih desetletjih delovanja zapre tovarna gradbenega materiala, ki je edina skrbela za zaslužek v mestu. Tisoče delavcev ostane brez službe, kraj izgubi celo poštno številko in se spremeni v mesto duhov. Šestdesetletna Fern, ki je v tovarni delala v kadrovski službi, se odpravi v neznano. Njen dom postane kombi in tako postane ena izmed modernih nomadov, tavajočih po opuščenih delih sveta, ki se znajdejo, kakor se pač lahko, opravljajo priložnostna dela, da ne bi potonili čisto na dno. Tako svobodno življenje je po drugi strani lepo, saj se ti ljudje srečujejo, družijo, razvijajo svoj duh medsebojnega razumevanja in solidarnosti. Nekaj, kar vsem nam manjka.
  Nagrade: Oskar (najboljši film, najboljša režija, najboljša ženska glavna vloga), BAFTA (najboljši film, najboljša režija, najboljša ženska glavna vloga, najboljša fotografija), Golden globes (najboljši film, najboljša režija), Benetke (Zlati lev, Chloé Zhao)
 • čet
  05
  Avg
  2021
  10:00Mestni kino Domžale
  Prosimo vas, da si pred obiskom Mestnega kina Domžale preberete zavihek Varno v kino.
  Lucky Prescott se iz velikega mesta preseli v majhen podeželski kraj Miradero, kjer bo živela s teto Cori in očetom Jimom. Zelo je podobna njeni pokojni mami, neustrašni kaskaderki, ki prav tako ni bila ljubiteljica pravil in omejitev, kar vsem povzroča nemalo skrbi. Lucky nad zaspanim Krajem ni navdušena, ko pa naveže prva prijateljstva, tudi z divjim mustangom Spiritom, pa se poda na pustolovščino. Rešili bodo Spirita in njegovo čredo, ki jo brezsrčni kavboji nameravajo odpeljati v ujetništvo.