Koledar dogodkov

 • pet
  16
  Apr
  2021
  0:00Knjižnica Domžale - spletna delavnica
  V Knjižnici Domžale zelo pogrešamo vašo družbo in radoživ otroški smeh.

  Ker se ne moremo srečati v knjižnici, smo za vas pripravili IGRARIJE, ki vključujejo tudi spletno delavnico.

  Otroška igra je izjemno pomemben del odraščanja in je stara toliko kot človeštvo samo.
  Igra krepi voljo, razvija motorične sposobnosti, spodbuja gibanje, učenje in raziskovanje ter aktivira domišljijo.

  Lara Nemec vas bo popeljala v čarobni svet iger, ki jih enostavno in hitro lahko naredite doma.

  Igrajte se z nami!

  Potrebujemo:

   balon
   škarje
   2 papirnata krožnika
   karton
   lepilni trak

  Skupaj izdelajmo igračo!

  Zanima nas, kako vam bodo izdelki uspeli in vas vabimo, da nam posredujete fotografije izdelkov.
  Pošljete nam jih lahko na elektronski naslov prireditve@dom.sik.si.

   

 • pet
  16
  Apr
  2021
  07:15 - 13:30Športni park Domžale pri drsališču

  Zdravstveni dom Domžale organizira množično presejalno testiranje SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi za občane občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin.

  Testiranje bo potekalo v Domžalah v Športnem parku pri drsališču, in sicer:

  • ponedeljek, 12. 4. 2021 med 8.30 in 14.00 uro
  • torek, 13. 4. 2021, sreda, 14. 4. 2021 in četrtek, 15. 4. 2021 med 7.15 in 12.45 uro
  • petek, 16. 4. 2021 med 7.15 in 13.30 uro

  Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj imejte osebno izkaznico in kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.

  Ker je interes za testiranje izredno velik, na lokacijo ne hodite zadnje minute pred zaprtjem obratovanja, temveč pridite vsaj 15 minut do 14. ure. V nasprotnem primeru se zaradi prevelikega števila čakajočih lahko zgodi, da testiranja tisti dan ne boste mogli opraviti.

   

 • pet
  16
  Apr
  2021
  16:00 - 19:00Knjižnica Domžale

  Otroška igra in igrače so nekaj najlepšega na svetu. Igra je radost, ki jo občuti vsak otrok; je otrokova pravica in potreba.

  Kvalitetna igrača je tista, ki zaposli vse otrokove čute in vzbuja njegovo radovednost, pri tem pa tudi krepi njegov razum, spodbuja domišljijo in ustvarjalni navdih.

  Danes je tržišče prenapolnjeno z igračami. Izbira je prevelika.

  Knjižnica Domžale se lahko pohvali z bogato zbirko kvalitetnih didaktičnih, poučnih in ustvarjalnih igrač ter družabnih iger za vse generacije, ki v veliki večini niso dostopne na trgu, v knjižnici pa so na voljo za uporabo in izposojo na dom.

  IGROTEKI si lahko izposodite :
  *  didaktične igrače, ki so namenjene razvijanju logičnega mišljenja, fine motorike in koordinacije ter spoznavanju sveta okoli sebe;
  *  izobraževalne in miselne igrače;
  *  otroku in okolju prijazne lesene igrače;
  *  družabne igre;
  *  specialne igrače, ki so namenjene:
  -             montessori pedagogiki,
  -             otrokom s posebnimi potrebami,
  -             odraslim s posebnimi potrebami ter
  -             slepim in slabovidnim.

  Oglejte si pester izbor in si izposodite igrače, ki bodo zaposlile um, pričarale nasmeh na obraz in bodo prava zabava za vse generacije in okuse.

  KDAJ si lahko izposodite oziroma vračate igrače/družabne igre?
  *  petek, 16. april 2021  /od 16:00 do 19:00/
  *  petek, 30. april 2021  /od 16:00 do 19:00/
  *  petek, 14. maj 2021  /od 16:00 do 19:00/
  *  petek, 28. maj 2021  /od 16:00 do 19:00/
  *  petek, 11. junij 2021  /od 16:00 do 19:00/

  Opozorilo:
   Igrače/družabne igre si lahko izposodite in vračate le ob navedenih terminih.
   Igrače/družabne igre vračate pri izposojevalnem pultu.

  KJE si lahko izposodite igrače/družabne igre?

  Knjižnica Domžale /razstavni prostor/

  KOLIKO ČASA imate lahko izposojene igrače/družabne igre?
  Dva tedna z možnostjo podaljšanja.

  KOMU so igrače/družabne igre namenjene?
  Otrokom in odraslim.

  Vabljeni k izposoji igrač in družabnih iger!

   

 • pet
  16
  Apr
  2021
  20:00Spletni koncert v živo

  V petek, 16. aprila 2021, ob 20. uri vabljeni na glasbeno popotovanje, ki zajame prav vse občutke, ki jih prinaša življenje. Skupina Belin bo z glasom, kitaro, violino, kontrabasom, tolkali in plesom pričarala prijeten večer, ob katerem bo pri srcu toplo in vas bo povabil k plesu. Brezplačni spletni koncert v živo “Za dotik globin” si boste lahko ogledali na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika Domžale in našem portalu.

  Belin je ime metulja, ki v simboličnem pomenu prinaša spremembe in preobrazbo. Vodilo skupine Belin je glasba, ki iskri in poboža srce prav do globin. Vodilo skupine je prebujanje kolektivno uspavanega duha današnjega časa skozi glasbo. Skupina Belin izvaja različne pesmi sveta: romske, hebrejske, sevdalinke, prirejene v slovenščino in svoje avtorske pesmi. Poezijo ustvarja pevka skupine Belin, Neža Drobnič Bogataj.

  Preplet glasbe različnih kultur s priredbami v slovenskem jeziku daje poseben pečat, saj se tako poslušalcu še bolj približa ter v pesmih zlahka razbere svojo zgodbo. Tako hitro postane jasno, da so kulturne omejitve le v naših glavah in da smo v trenutkih, ko se prepustimo globini glasbe in plesa vsi enaki, čuteči in krhki ter vsi hrepenimo po iskreni ljubezni in povezovanju med seboj. Vabljeni na popotovanje, ki zajame prav vse občutke, ki jih prinaša življenje. Glas, kitara, violina, kontrabas, tolkala in ples bodo pričarali večer, ob katerem bo pri srcu toplo in vas bo povabil k plesu.

  Nastopajo: Neža Drobnič Bogataj (vokal), Klemen Bračko (violina), Matic Smolnikar (kitara), Vanja Dizdarević (kontrabas), Anže Žurbi (tolkala).

  Spletni koncert, ki se bo pričel ob 20. uri, si lahko ogledate v videu spodaj:

  Neža Drobnič

  Neža Drobnič je pevka, skladateljica, avtorica besedil, pevska pedagoginja. Po zaključku nižje glasbene šole je študij nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani – smer jazz petje. Leta 2005 je kot spremljevalna vokalistka začela aktivno sodelovati s številnimi odmevnimi slovenskimi zasedbami (Neisha, Tabu, Jadranka Juras, Rudolf Gas, Andraž Hribar, Društvo mrtvih pesnikov). Leta 2006 je na Festivalu Slovenska popevka prejela nagrado za naj debitantko. Leta 2009 je kot pevka in igralka sodelovala v filmu Janeza Lapajneta, Osebna prtljaga. V letu 2010 je izdala svoj prvi avtorski album z naslovom Drobne stvari. Bila je članica ženskega vokalnega terceta Katrinas, kot solistka večkrat sodeluje z orkestrom Big Band RTVSlo in Simfoničnim orkestrom RTVS, Big band Grosuplje, Big Band Cerknica ter z drugimi domačimi in tujimi etno, klasičnimi, pop in jazz zasedbami. Sodeluje tudi pri risankah za otroke, kjer posoja svoj glas risanim likom in pesmim. Posnela je risanke: Fifi in Cvetličniki, Ozi Bu, Veterinar Joc, Dinko pod krinko, Vrnitev v Oz … Od leta 2007 Neža deluje tudi kot pevska pedagoginja in snema glasbo za otroke.

  Matic Smolnikar

  Matic Smolnikar, akademski glasbenik kitarist, skladatelj in pedagog. Že od mladih let, ko ga je navduševala zasedba Gypsy Kings, išče in oblikuje svojo glasbeno pot; ta ga je že peljala skozi različne glasbene zvrsti, zaznamovala sta jo tudi Bob Dylan in David Gilmoure. Smolnikar ustvarja, snema in izvaja tako resno kot popularno glasbo, ob tem pa nastopa v gledaliških predstavah in deluje kot mentor mladim glasbenikom v kamniškem okolišu, v katerem je zaposlen kot profesor kitare na gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra.

  Klemen Bračko

  Klemen Bračko, akademski glasbenik, violinist, violist, skladatelj in pedagog, poučuje glasbo na glasbeni šoli Waldorfske šole Ljubljana. Skupaj s prijatelji vodi glasbeni krožek Hiša glasbe, kjer ustvarjajo glasbo, ne glede na stopnjo glasbenega predznanja ali starost. Vrsto let je član ansambla Godalika, tria Fuoco ter skupine JPD, ki izvaja novodobno avtorsko in improvizirano glasbo. V zadnjem času veliko igra tudi s skupino Terrafolk, je koncertni mojster in solist Simboličnega orkestra. Veliko nastopa v gledališčih, sodeluje na snemanjih za najrazličnejše skupine, gledališče, film. Igra v koncertnih dvoranah, na ulici, na zabavah in doma.

  Anže Žurbi

  Anže Žurbi je svojo glasbeno pot začel dokaj pozno. Sprva je igral na plastične posode, nato pa ga je ljubezen do glasbe tako prevzela, da si je kupil bobne, se vpisal v nižjo glasbeno šolo v Kamniku na kateri danes poučuje tolkala, zatem srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, potem pa ga je pot vodila v Celovec na tamkajšni Konzervatorij za glasbo, kjer je leta 2013 zaključil diplomski in pedagoški študij, smer jazz bobni. Glasbeniki in skupine s katerimi je sodeloval: Nermin Puškar, Katarina Mala, Artbeaters, Severina, Soul Jazz in Jaz, Tide, Zlatko, Neomi, The Stroj, Jadranka Juras, Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, Alenka Godec, Kristina Obrežan, Anže Palka & New Flamenco orchestra, muzikali Nune pojejo, Moje pesmi, moje sanje, Trač, Rent. Trenutno je najbolj aktiven v bendu Belin – Neže Drobnič Bogataj, Flore Eme Lotrič, Mance Špik, ter Bečo & Company.

   

 • pon
  19
  Apr
  2021
  08:30 - 14:00Športni park Domžale pri drsališču

  Zdravstveni dom Domžale organizira množično presejalno testiranje SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi za občane občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin.

  Testiranje bo potekalo v Domžalah v Športnem parku pri drsališču, in sicer:

  • ponedeljek, 19.04.2021, med 08.30 in 14.00 uro
  • torek, 20.04.2021, sreda, 21.04.2021 in četrtek 22.04.2021, med 7.15 in 12.45 uro
  • petek, 23.04.2021, med 7.15 in 13.30 uro

  Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj imejte osebno izkaznico in kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.

  Ker je interes za testiranje izredno velik, na lokacijo ne hodite zadnje minute pred zaprtjem obratovanja, temveč pridite vsaj 15 minut do 14. ure. V nasprotnem primeru se zaradi prevelikega števila čakajočih lahko zgodi, da testiranja tisti dan ne boste mogli opraviti.

   

 • tor
  20
  Apr
  2021
  07:15 - 12:45Športni park Domžale pri drsališču

  Zdravstveni dom Domžale organizira množično presejalno testiranje SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi za občane občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin.

  Testiranje bo potekalo v Domžalah v Športnem parku pri drsališču, in sicer:

  • ponedeljek, 19.04.2021, med 08.30 in 14.00 uro
  • torek, 20.04.2021, sreda, 21.04.2021 in četrtek 22.04.2021, med 7.15 in 12.45 uro
  • petek, 23.04.2021, med 7.15 in 13.30 uro

  Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj imejte osebno izkaznico in kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.

  Ker je interes za testiranje izredno velik, na lokacijo ne hodite zadnje minute pred zaprtjem obratovanja, temveč pridite vsaj 15 minut do 14. ure. V nasprotnem primeru se zaradi prevelikega števila čakajočih lahko zgodi, da testiranja tisti dan ne boste mogli opraviti.

   

 • sre
  21
  Apr
  2021
  07:15 - 12:45Športni park Domžale pri drsališču

  Zdravstveni dom Domžale organizira množično presejalno testiranje SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi za občane občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin.

  Testiranje bo potekalo v Domžalah v Športnem parku pri drsališču, in sicer:

  • ponedeljek, 19.04.2021, med 08.30 in 14.00 uro
  • torek, 20.04.2021, sreda, 21.04.2021 in četrtek 22.04.2021, med 7.15 in 12.45 uro
  • petek, 23.04.2021, med 7.15 in 13.30 uro

  Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj imejte osebno izkaznico in kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.

  Ker je interes za testiranje izredno velik, na lokacijo ne hodite zadnje minute pred zaprtjem obratovanja, temveč pridite vsaj 15 minut do 14. ure. V nasprotnem primeru se zaradi prevelikega števila čakajočih lahko zgodi, da testiranja tisti dan ne boste mogli opraviti.

   

 • sre
  21
  Apr
  2021
  18:00AIA - Mladinski center Mengeš - virtualno predavanje

  "En stroj lahko nadomesti preko 50 ljudi, noben stroj pa ne more nadomestiti enega izjemnega človeka."

  Pripravi si odlično izhodišče, razvij vseprivlačne lastnosti in postani pravi magnet za zaposlovalce.

  Predava Andrej Pešec, univ. dipl. pol., strokovnjak za odnose in osebni razvoj, ki kot strokovni sodelavec sodeluje s preko 100 izobraževalnimi zavodi in podjetji doma in na tujem.

  Vsebina:
  - Kako postati izjemno zanimiv in iskan na trgu dela?
  - Umetnost razvijanja svojega kreativnega potenciala na vseh področjih.
  - Kaj iščejo podjetja in delodajalci?
  - Odnosi, komunikacija in moč inteligentnega dajanja.
  - Kaj vse vpliva na naše možnosti in izhodišče?
  - Opolnomoči se in se uči od najboljših.
  - Kje je meja med naivnostjo in dobroto?
  - Razvoj izjemne vseprivlačne kvalitete in postani najboljša verzija samega sebe.
  - Vprašanja in odgovori.

  Predavanje je brezplačno in bo potekalo preko Zoom aplikacije.
  Prijave na drustvo.aia@gmail.com (z imenom in priimkom). Po prijavi boste pred dogodkom prejeli Zoom povezavo.

  Več na http://www.znanjezazivljenje.si/ in na https://www.facebook.com/znanjezazivljenje/?ref=ts&fref=ts

   

 • sre
  21
  Apr
  2021
  18:00Slamnikarski muzej Domžale - virtualno odprtje razstave

  Občina Domžale in Kulturni dom Franca Bernika Domžale vas vabita v počastitev praznika Občine Domžale na ogled razstave dr. Miroslava Stiplovška:

  UPRAVNI RAZVOJ DOMŽALSKE OBČINE OD SREDINE 19. STOLETJA DO LETA 2020
  Značilnosti občinskih prizadevanj za gospodarsko-socialni in prosvetno-kulturni napredek

  Virtualno slavnostno odprtje bo 21. aprila 2021 ob 18. uri na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, spletni strani Občine Domžale in spletnem portalu Domžalec.si.

  Pozdravna nagovora: Toni Dragar, župan Občine Domžale, Cveta Zalokar, direktorica KDFBD
  O razstavi: Dr. Miroslav Stiplovšek
  Pomoč pri pripravi, oblikovanje in postavitev razstave: Roman Kos

  Ogled razstave v živo od 22. aprila dalje v odpiralnem času Slamnikarskega muzeja, skladno z aktualnimi Covid-19 ukrepi.

  Vstop prost. Razstava bo odprta do 30. septembra.


  Vloga občin, obseg njihovih pristojnosti, kriteriji glede ozemeljskega obsega in števila prebivalstva, sestava občinskih organov in način njihove izvolitve ter financiranje občinskih dejavnosti so se od sredine 19. stoletja do obdobja sedanje Republike Slovenije glede na vsakokratne družbenopolitične razmere s posebno zakonodajo o občinah spreminjali in dograjevali.

  Skladno z njo je potekal tudi razvoj domžalske občine, v katerem so bile številne prelomnice, med njimi sredina 19. stoletja, ko je dobila pravico reševati nekatere lokalne zadeve, razglasitev Domžal za trg leta 1925, nastanek Mestne občine Domžale in njena razširitev v drugi polovici petdesetih let ter oblikovanje sedanje Občine Domžale leta 1995.

  Na razstavi fotografije in dokumenti ilustrirajo upravni razvoj domžalske občine ter značilnosti in težišča njenih prizadevanj na gospodarsko-socialnem in prosvetno-kulturnem področju za izboljšanje življenjskih razmer in kulture bivanja občanov.

   

 • čet
  22
  Apr
  2021
  07:15 - 12:45Športni park Domžale pri drsališču

  Zdravstveni dom Domžale organizira množično presejalno testiranje SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi za občane občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin.

  Testiranje bo potekalo v Domžalah v Športnem parku pri drsališču, in sicer:

  • ponedeljek, 19.04.2021, med 08.30 in 14.00 uro
  • torek, 20.04.2021, sreda, 21.04.2021 in četrtek 22.04.2021, med 7.15 in 12.45 uro
  • petek, 23.04.2021, med 7.15 in 13.30 uro

  Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj imejte osebno izkaznico in kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.

  Ker je interes za testiranje izredno velik, na lokacijo ne hodite zadnje minute pred zaprtjem obratovanja, temveč pridite vsaj 15 minut do 14. ure. V nasprotnem primeru se zaradi prevelikega števila čakajočih lahko zgodi, da testiranja tisti dan ne boste mogli opraviti.