Koledar dogodkov

 • sre
  21
  Avg
  2019
  21:00Kopališče Domžale

  Filmsko kopališče bo v sredo, 21. avgusta, odprlo svoja vrata. Na predpremieri filma Yesterday se bomo skupaj z Jackom podali na očarljivo pustolovščino polno odlične glasbe in prikupno romantičnega humorja.

  Na kopališču bo na voljo 250 stolov, dobrodošle so tudi blazine, ležalniki, odeje in brisače. Bazen je v času projekcije odprt, tako, da si lahko film ogledate tudi iz vode, zato lahko prinesete napihljive blazine, plavalne obroče in ostale pripomočke za plovbo na bazenu. Tudi med projekcijo veljajo pravila obnašanja na bazenu. Vstop na kopališče bo mogoč od 20.30 ure dalje, filmska projekcija pa se začne ob 21.00 uri.

  Karte lahko kupite na blagajni Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, prek spleta ali dve uri pred predstavo na blagajni Kopališča Domžale. Cena je 5 EUR.

  glasbena komedija / Yesterday / režija: Danny Boyle / scenarij: Richard Curtis / igrajo: Himesh Patel, Lily James, Ana de Armas, Kate McKinnon, Lamorne Morris, Ed Sheeran, Sophia Di Martino, Joel Fry / 2019, Velika Britanija / distribucija: Karantanija / 116’ / IMDb

  Kaj bi naredili, če nihče na svetu ne bi slišal za eno najbolj priljubljenih skupin vseh časov, vi pa bi znali zaigrati vse njihove največje uspešnice? To se po spletu nepredvidenih okoliščin zgodi mlademu umetniku Jacku Maliku, ki se skuša uveljaviti kot pevec in se čez noč znajde v svetu, v katerem skupina The Beatles sploh ni obstajala. S pomočjo agentke Debre se nastopi, v katerih Jack zaigra in zapoje skladbe ene največjih skupin vseh časov, ki jih nihče še nikoli ni slišal, kar vrstijo. Potem ko se njegova slava strmo vzpenja, pa tvega, da bo izgubil svojo najboljšo prijateljico iz otroštva Ellie, ki ga je vedno podpirala in bila edina, ki je verjela vanj. Jack se znajde pred veliko dilemo - ali naj postane svetovno slaven ali naj razkrije, da skladbe niso njegove…

   

 • čet
  22
  Avg
  2019
  20:30Mestni kino Domžale

  komična drama / Once Upon a Time … in Hollywood / režija: Quentin Tarantino / scenarij: Quentin Tarantino / igrajo: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Luke Perry, Margaret Qualley / 2019, ZDA, Velika Britanija / distribucija: Con film / 161’

  Najnovejši film Quentina Tarantina je poklon zadnjim trenutkom hollywoodske zlate dobe in režiserjevo najbolj osebno delo doslej. Eden najtežje pričakovanih filmov nedavnega festivala v Cannesu.

  Los Angeles leta 1969; na vrhuncu hipijevskega Hollywooda. Bivši zvezdnik kavbojske TV-serije Rick Dalton in njegov dolgoletni kaskaderski dvojnik Cliff Booth iščeta svoje mesto v industriji, ki je ne prepoznata več. A Rick ima zelo slavno sosedo: Sharon Tate … Najnovejši film Quentina Tarantina je poklon zadnjim trenutkom hollywoodske zlate dobe in režiserjevo najbolj osebno delo doslej. Eden najtežje pričakovanih filmov nedavnega festivala v Cannesu.

  zanimivosti

  Quentin Tarantino je dan pred svetovno premiero v Cannesu na Twitterju in Instagramu objavil naslednji poziv: »Rad imam film. Tudi vi ga imate radi. To je popotovanje, na katerem prvič odkrivaš neko zgodbo. /…/ Igralci in ostala ekipa so trdo delali, da bi ustvarili nekaj izvirnega. Zato vas prosim, da se izognete razkrivanju česarkoli, kar bi kasnejšim gledalcem zgodbo onemogočilo doživeti na enak način.«

   

 • pet
  23
  Avg
  2019
  10:00Knjižnica Domžale

   

 • pet
  23
  Avg
  2019
  10:00Mestni kino Domžale

  družinska pustolovščina / The Lion King / režija: Jon Favreau / scenarij: Jeff Nathanson, Brenda Chapman, Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton / glasovi: Seth Rogen, Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Billy Eichner, Keegan-Michael Key, Beyoncé / 2019, ZDA / distribucija: 2i film / 118’ / sinhronizirano, 6+  / IMDb

  V novi verziji animiranega filma iz leta 1994 se bomo znova podali v osrčje afriške savane, kjer se rodi bodoči kralj živali.

  Na filmska platna prihaja srčna in večna zgodba, ki smo jo v animirani verziji vzljubili leta 1994. Spet se bomo podali v osrčje afriške savane, kjer se rodi bodoči kralj živali. Po smrti svojega očeta Mufase želi mladi Simba prevzeti prestol, čemur nasprotuje njegov zlobni stric Scar, ki ima povsem svoje načrte. Začne se borba z že znanim izdajstvom, dramo in strašno tragedijo. S pomočjo prijateljev mora Simba hitro odrasti in si priboriti tisto, kar mu pripada.

   

 • pet
  23
  Avg
  2019
  16:00Prostori Občine Kamnik

  Največji etnološki festival v Sloveniji Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine bo letos potekal med 5. in 8. septembrom v Kamniku. Da bi posameznikom čimbolj približali oblačilno in kulturno dediščino bo odprtje dveh od štirih razstav že pred uradnim začetkom festivala.

  Razstava Ljudska glasbila sveta prikazuje različna ljudska glasbila iz 27 držav, pri čemer vsakemu pripada fotografija glasbila in opis glasbila v štirih jezikih, slovensko, angleško, špansko in francosko. Razstavo je pripravil CIOFF Youth s pomočjo nacionalnih sekcij CIOFF, tudi slovenske ZLTSS.

  Odprtje razstave bo 23. avgusta ob 16. uri. Razstava bo odprta do 20. september v času uradnih ur Občine Kamnik, torej ob ponedeljkih od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, ob sredah od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure ter ob petkih od 8. do 13. ure.

 • pet
  23
  Avg
  2019
  17:00Samostan Mekinje

  Največji etnološki festival v Sloveniji Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine bo letos potekal med 5. in 8. septembrom v Kamniku. Da bi posameznikom čimbolj približali oblačilno in kulturno dediščino bo odprtje dveh od štirih razstav že pred uradnim začetkom festivala.

  Razstava Skok čez mejo bo prikazovala oblačilno dediščino slovenske in hrvaške manjšine v sosednih državah. Močni kulturni vplivi različnih narodnih skupnosti, v katerih se manjšine nahajajo, namreč sooblikujejo tudi izgled oblačilne kulture. Na razstavi je izbor oblačil iz zbirk Posudionice i radionice narodnih nošnji, Folklornega ansambla Zagreb Markovac in Akademske folklorne skupine France Marolt. Zaradi obsežnosti razstave je ta razdeljena na dva dela, drugi del bo v Galeriji nad Kavarno Veronika, ki bo odprta v četrtek, 5. septembra.

  Odprtje razstave bo v petek, 23. avgusta, ob 17.00. Razstava na ogled do 20. septembra v času uradnih ur Samostana Mekinje, torej ob ponedeljkih od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, ob sredah od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure ter ob petkih od 8. do 13. ure. Za večje skupine odprtje po dogovoru. Od 6. do 8. septembra je razstava odprta od 10. do 18. ure.

 • pet
  23
  Avg
  2019
  18:00Park Evropa Kamnik

  Tudi letos bo ob petkih zvečer dišalo iz parka Evrope in Kul petek bo že tretje leto zapored razvajal brbončice številnih obiskovalcev. Prijetno vzdušje poletnega večera v mestnem parku z živo glasbo ter prvovrstno hrano, ki jo gostinci pripravljajo pred obiskovalci, je kombinacija, ki poskrbi za pravo kulinarično razvajanje.

  Za glasbo bo v petek, 23. avgusta poskrbela skupina Šinobusi (blues, soul, stari rock): http://www.sinobusi.com/

   

 • pet
  23
  Avg
  2019
  18:00Češminov park Domžale

  Dva večera, dvakrat po štirje izvajalci, osem nastopajočih zasedb oziroma posameznikov in preselitev festivalskega odra v Češminov park v Domžalah – to so osnovne značilnosti letošnjega 23. etno rock festivala, ki bo v petek, 23. avgusta, in v soboto, 24. avgusta, obakrat z začetkom ob 18. uri.

  Le s trdno voljo in z zagnanim delom članov KUD Kontrabant festival torej bo, in sicer v petek, 23. avgusta, od 18.00 dalje in v soboto, 24. avgusta 2019, prav tako od 18. ure naprej.

  V petek zvečer se bosta najprej predstavila brata Jernej (harmonika) in Tomaž Hostnik (klavir, vokal), ki sta leta 2015 kot zasedba Drajnarjuva Vampa brez kake večje medijske pozornosti in promocije pri založbi Sanje izdala prvenec samosvojega šansona Je pri nas od nekdaj znano. Na njem z vso hudomušnostjo, pikrostjo in obilico sarkazma zarežeta v družbeni vsakdan slovenskega življa, ki ga pesti nešteto težav, za katere si je sicer delno kriv sam ali pa po njem z nečloveškimi dekreti udriha sistem. Čeprav sta brata vesoljni slovenski publiki dokaj neznana, sta že prehodila bogato glasbeno pot. Oba sta akademsko izobražena glasbenika, skladatelja in aranžerja, ki sta sodelovala v številnih klasičnih in tudi bolj rockovskih zasedbah.

  Brata Jernej in Tomaž Hostnik kot zasedba Drajnarjuva Vampa (Foto: loske-novice.si)

  Za bratoma Hostnik bo na odru v Češminovem parku s svojim sodobno obarvanim programom nastopila Mengeška godba (19.15–20.30). Kulturno društvo Mengeška godba je bilo ustanovljeno novembra 1884 in neprekinjeno deluje že 135 let. Trenutno šteje 65 aktivnih članov, ki pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja izvaja zelo bogat glasbeni repertoar. Poleg tradicionalne narodno-zabavne prireditve Pod mengeško marelo ima godba tudi tematski letni koncert. Zelo obiskan in priljubljen je božično-novoletni koncert, ki je klasično in zabavno obarvan, na njem pa se predstavijo različni domači solisti. Godba vsaj enkrat letno gostuje v tujini. Letno nastopijo na več kot 30 dogodkih oziroma koncertih.

  Rock koncert Mengeške godbe v Češminovem parku, septembra 2017. (Foto: Karin Božič)

  Tretje mesto že po tradiciji pripada domačim izvajalcem, tokrat pod imenom Kika in Kontrabant (20.45–22.15), kar pomeni, da se bodo tokrat na odru srečali kar trije člani družine Szomi, oče Béla s kitaro, harmoniko in petjem ter hči Kika Szomi Kralj s klarinetom in petjem ter Pál Szomi na bobnih in kitari. Prav gotovo bo program v dobršnem delu podrejen nastopu mlade in imenitne 13-letne klarinetistke Kike, ki prinaša v program in skladbe Kontrabanta svojevrstno svežino.

  Kika Szomi Kralj bo najmlajša glasbenica, ki bo nastopila na 23. ERF. (Foto: Primož Hieng)

  Prvi festivalski večer bodo zaključili Haiku Garden (22.30–24.00). To je ljubljanska glasbena skupina, ki izvaja t. i. shoegazing glasbo v angleškem jeziku. Aktivni so od leta 2015, ko sta bili dve njihovi pesmi (Until Then in Homely) vključeni na kompilacijo Klubski maraton 2015 Radia Študent. Skupina je septembra 2018 izdala singl Hazel in naznanila, da namerava 25. oktobra izdati svoj prvi studijski album z naslovom Where If Not Now. Album je izšel in prejel izredno dobre ocene s strani kritikov.

  Haiku Garden, ljubljanska glasbena skupina, ki izvaja t. i. shoegazing glasbo v angleškem jeziku. (Foto: sigic.si)

  Avtor: Primož Hieng

   

 • pet
  23
  Avg
  2019
  20:30Poletno gledališče Studenec

  Veliki svetovni HIT - glasbena komedija

  Predstava, v kateri bo vsak našel košček samega sebe, in ekipa, ki vas bo prepričala, da je vsak od nas lahko svetnik.

  Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni šov, v katerem pa hoče biti vsaka izmed njih prva zvezda. V nizu nenavadnih situacij se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

  V slovenski različici nastopajo vrhunska domača umetniška imena, ki obiskovalce navdušujejo tudi v najbolj obiskanem muzikalu v Sloveniji vseh časov: Mamma Mia! – Gojmir Lešnjak - Gojc, Simona Vodopivec - Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek. Kot glasbeni vodja in instrumentalist sodeluje Miran Juvan.

  Predstava traja 2 uri in ima en odmor.

  Rezervacija in nakup vstopnic: Eventim

   

 • pet
  23
  Avg
  2019
  20:30Mestni kino Domžale

  glasbena komedija / Yesterday / režija: Danny Boyle / scenarij: Richard Curtis / igrajo: Himesh Patel, Lily James, Ana de Armas, Kate McKinnon, Lamorne Morris, Ed Sheeran, Sophia Di Martino, Joel Fry / 2019, Velika Britanija / distribucija: Karantanija / 116’ / IMDb

  Kaj bi naredili, če nihče na svetu ne bi slišal za eno najbolj priljubljenih skupin vseh časov, vi pa bi znali zaigrati vse njihove največje uspešnice? To se po spletu nepredvidenih okoliščin zgodi mlademu umetniku Jacku Maliku, ki se skuša uveljaviti kot pevec in se čez noč znajde v svetu, v katerem skupina The Beatles sploh ni obstajala. S pomočjo agentke Debre se nastopi, v katerih Jack zaigra in zapoje skladbe ene največjih skupin vseh časov, ki jih nihče še nikoli ni slišal, kar vrstijo. Potem ko se njegova slava strmo vzpenja, pa tvega, da bo izgubil svojo najboljšo prijateljico iz otroštva Ellie, ki ga je vedno podpirala in bila edina, ki je verjela vanj. Jack se znajde pred veliko dilemo - ali naj postane svetovno slaven ali naj razkrije, da skladbe niso njegove…