Koledar dogodkov

 • pet
  02
  Jun
  2023
  16:00:00 -19:00:00Knjižnica Domžale

  Preden vstopimo v poletje, vas vabimo k spoznavanju knjižnične igroteke. Vidimo se v petek, 2. junija 2023, med 16.00 in 19.00.

  Ponovno se srečamo prvi petek v oktobru.

  Igra je pomembna za otrokov razvoj in učenje ne glede na to, ali gre za dojenčka, malčka ali otroka v poznem otroštvu. Knjižnica Domžale želi otrokom vseh starosti predstaviti bogato zbirko kakovostnih igrač.

  Igrajte se v knjižnici in spoznajte knjižnično igroteko. Dvorana igrač je namenjena otrokom od 3. leta dalje. Obvezna je prisotnost staršev oziroma druge odrasle osebe.

  Knjižnica Domžale

 • pet
  02
  Jun
  2023
  17:00Tržni prostor Domžale

  Lepo vabljeni v petek, 2. junij od 17. ure dalje na prijetno večerno druženje na Tržni prostor v Domžale! Poleg kulinarične ponudbe hrane in pijače bo glavni poudarek na druženju. Na odprtih stojnicah bodo kuhali lokalni in drugi ponudniki, poskrbljeno bo tudi za zabavo ob živi glasbi.

 • pet
  02
  Jun
  2023
  17:30Dob pri Domžalah

  Tako daleč nazaj, leta 1223, se je pričela pisati zgodba o prelepem kraju, ko je bil Dob prvič omenjen in zapisan. V Krajevni skupnosti Dob so se odločili, da bo tako veličastna obletnica letos tudi njihov krajevni praznik.

  V petek, 2. junija 2023, bo med 17.30 in 21.30 vzpostavljena tudi popolna zapora Ulice 7. avgusta 16, za izvedbo povorke.

  Krajevna skupnost Dob je v sodelovanju z društvi KS Dob, OS Dob, župnijo Dob in posamezniki pripravila zanimiv program, kjer se bodo družili in se spominjali mejnikov iz preteklosti. Na ta dan si rezervirajte čas in se udeležite praznovanja in programa, ki se bo pričel ob 18. uri s povorko izpred cerkve Sv. Martina do gasilnega doma Dob. Na povorki bodo sodelovali: Godba Domžale, Mažoretke Domžale (nastopajoče mažoretke iz KS Dob in Krtina) ter društva, ki delujejo v tej krajevni skupnosti.

  Po povorki se bodo zbrali v pokritem šotoru na travniku pred gasilnim domom v Dobu, kjer bodo sledili nastopi pevskih zborov ter predstavitve kraja Dob skozi čas in oči osnovnošolcev OS Dob, predsednika KS Dob Marijana Smolnikarja in Blaža Otrina. Nikakor ne boste prikrajšani za glasbene nastope. Zapeli bodo: Pevski zbor Rožmarin Pevski zbor Turnše Češenik Duo Uroš in Tjaša Seveda sledi tudi pogostitev. V Krajevni skupnosti Dob se veselijo srečanja z vami.

  2. junija 2023, bo med 17.30 in 21.30 vzpostavljena tudi popolna zapora Ulice 7. avgusta 16, za izvedbo povorke.

   

 • pet
  02
  Jun
  2023
  19:00Mestni kino Domžale - Kinoklub

  Najmlajša in najbolj kljubovalna od hčera kralja Tritona, Ariel, hrepeni po tem, da bi izvedela več o svetu na drugi strani morja. Med potovanjem nad gladino, se zaljubi v princa Erica. Medtem ko je morskim deklicam prepovedano komunicirati z ljudmi, mora Ariel slediti svojemu srcu. Z zlobno čarovnico Ursulo sklene dogovor, ki ji da priložnost, da izkusi življenje na kopnem, a na koncu postavi v nevarnost svoje življenje in očetovo krono.

   

 • pet
  02
  Jun
  2023
  20:00Pri Domu tabornikov, Mengeš

  Mengeška godba lepo vabi v petek, 19. maja 2023, ob 20. uri na koncert pod zvezdami. V Letnem gledališču Mengeš (pri Domu tabornikov, Muljava 4, Mengeš) bodo v režiji Mengeške godbe in solistov ter kapelnika Dimitrija Ledererja zazvenele največje glasbene filmske uspešnice in naslovne pesmi risanih filmov.

  Vstop prost!

  "naj zveni"!🎶
  Mengeška godba

 • pet
  02
  Jun
  2023
  20:00Mestni kino Domžale

  podnapisi

  Po ponovni združitvi z Gwen Stacy se prijazni človek-pajek iz Brooklyna katapultura v multivesolje, kjer naleti na ekipo sorodnih pajčjih ljudi, zadolženih za zaščito njegovega obstoja. Toda ko se med junaki vname spor o tem, kako naj se spopadejo z novo grožnjo, se Miles znajde v boju z drugimi pajki in mora na novo opredeliti pomen junaštva, da bo lahko rešil ljudi, ki so mu najbolj pri srcu.

   

   

 • pet
  02
  Jun
  2023
  20:30Mestni kino Domžale - Kinoklub

  Francoski par se naseli v majhni vasici Bierzo na galicijskem podeželju. Upravljata s trajnostno kmetijo, lotita so se obnove zapuščenih hiš, da bi pritegnila ljudi nazaj v zaselek, in v skladu s svojo zavezanostjo okolju nasprotujeta načrtom za bližnjo vetrno elektrarno. Njuna navzočnost pa razvname njune sosede in odvijati se se začne grozeče vzdušje, ki privde do sovražnosti. Španski režiser Rodrigo Sorogoyen se po kriminalističnem trilerju Naj nas Bog reši (2016) in Mati (2017) znova loti meje med dvema kulturama in v osrčju galicijske divjine do skrajnosti stopnjuje napetost.

   

 • sob
  03
  Jun
  2023
  10:00 - 14:00Trial poligonu pri Avto Kveder v Lukovici

  AMD Lukovica vas v soboto, 3. junija 2023, med 10. in 14. uro, vabi na ogled dirke odprtega državnega prvenstva Slovenije v Trialu "VELIKA NAGRADA LUKOVICE 2023".

  Dirka bo potekala na trial poligonu pri Avto Kveder v Lukovici. V štirih urah bodo tekmovalci iz Slovenije in Hrvaške štirikrat prevozili 7 sekcij z različnimi ovirami.

  Oglejte si vragolije na motorjih!

   

 • sob
  03
  Jun
  2023
  10:00 - 17:00Slamnikarski park Domžale

  V soboto, 3. junija 2023, med 10. in 17. uro se bo v Slamnikarskem parku (parku pri Občini Domžale)  odvijal 9. slamnikarski sejem, ki iz leta v leto pridobiva na svoji odmevnosti in postaja prepoznavna domžalska posebnost.

  Tudi letošnji sejem bo tematski – slama in vse, kar iz nje naredimo, seveda pa v prvi vrsti bogata ponudba slamnikov in prikazi pletenja kit iz slame in šivanja slamnikov. Na sejmu bo potekal bogat spremljevalni program z različnimi glasbenimi, plesnimi in pevskimi nastopi domžalskih skupin, z rokodelskimi prikazi, vodenimi ogledi, animacijami za otroke in modno revijo.

  Letošnja častna gostja sejma je dr. Nataša Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije. Sodelovala bo v slavnostnem odprtju začetka sezone nošenja slamnikov z mag. Renato Kosec, županjo Občine Domžale, v spremstvu otrok iz Vrtca Urša.

  PROGRAM 

  Skupaj z vami odpiramo začetek nošenja slamnikov!

  10.00 Pozdravni nagovor s predstavitvijo razstavljavcev in programa
  10.05 Vrtec Dominik Savio Karitas Domžale / pevski nastop
  10.15 Domžalske mažoretke in twirlerice iz OŠ Rodica / plesni nastop
  10.30 Moški pevski zbor upokojencev Janez Cerar Domžale / pevski nastop
  10.45 Otroška folklorna skupina OŠ Mengeš / plesni nastop
  11.00 Domžalski rogisti / glasbeni nastop
  11.15 Folklorno društvo Groblje / plesni nastop
  11.35 Pihalni orkester GŠ Domžale / glasbeni nastop
  12.00 Modna revija / oblikovalci oblačil: Lup.jeans, Odbita babita, študentje Fakultete za design, JKH identity, David Bacali, Bubalina design studio / oblikovalka slamnikov in koordinatorka revije Ana Cajhen
  12.45 Godba Domžale in Domžalske mažoretke in twirlerice / slavnostna promenada
  13.00 Slavnostno odprtje začetka sezone nošenja slamnikov s častno gostjo dr. Natašo Pirc Musar, predsednico Republike Slovenije, in mag. Renato Kosec, županjo Občine Domžale, v spremstvu otrok iz Vrtca Urša
  13.20 Godba Domžale / glasbeni nastop
  13.40 Pozdrav poletju – koncert citrarjev in kitaristov Društva Lipa Domžale pod vodstvom Damjane Praprotnik / Ženska klapa Kamelije / Citrarska skupina Dominae z gosti / organizator koncerta: Društvo Lipa Domžale
  15.15 Ženski pevski zbor Stane Habe / pevski nastop
  15.30 Mešani pevski zbor Drouz Radomlje / pevski nastop
  15.45 Domžalski komorni zbor / pevski nastop
  16.00 Slamnikarski muzej in TIC Domžale / podelitev licenc novim muzejskim vodnikom
  16.15 Moški pevski zbor Radomlje / pevski nastop
  16.30 Duo s.p.  / glasbeni nastop
  16.45 Šola zdravja, skupina ljudske pevke / pevski nastop
  17.00 Zaključek 9. Slamnikarskega sejma
  Prireditev povezuje: Špela Šebenik
  Gostinska ponudba: Gostišče Jamarski dom d.o.o.

  SLAMNIKARSKI MUZEJ / V času sejma prost vstop!

  10.00-17.00 Vodstva z muzejskimi vodniki / tematska pot Sprehod med tovarnami slamnikov v Domžalah / stalna razstava 300 let slamnikarstva na Domžalskem / občasna razstava Kofutnikova domačija iz Srednjih Jarš: Včeraj, danes, jutri / prijave na INFO TOČKI ob stojnici Slamnikarskega muzeja

  SLAMNIKARSKI KOTIČEK ZA NAJMLAJŠE

  Zabavno bo!

  Ustvarjalni kotiček Slamnikarskega muzeja
  Pletenje kit iz slame, vodi pletica Milka Breznik / Slamice in žičke; ustvarjalna delavnica, na kateri bomo zlagali, krivili, nizali, rezali, sestavljali in … ustvarjali po svoje! / nagradno tekmovanje v družinski igri ŠTRBUNK
  Tovarna milnih mehurčkov s Teatrom Cizamo / Ustvarjalne delavnice z učenci OŠ Rodica / Kup doživetij s Turističnim podmladkom OŠ Venclja Perka Domžale / Grinijeva misija varovanja okolja – Prodnik d.o.o. / ŠAD Mavrica z lokostrelstvom, perjanicami in poslikavo obrazov

  RAZSTAVLJAVCI

  Slama in vse, kar iz nje naredimo …

  Gostje iz tujine

  Slamarska sekcija HKPD MATIJA GUBEC TAVANKUT (Srbija)

  Domači razstavljavci

  SLAMNIKARSKI MUZEJ DOMŽALE / ALENKA LEBER – NARAVNA SLAMICA, ZGORNJA KUNGOTA / BRIGITA IN JANEZ SMODIŠ, BELTINCI / ČEBELARSKO DRUŠTVO DOMŽALE / ČEBELARSKO DRUŠTVO KRTINA DOB / DEŽELA ZELIŠČ, POLHOV GRADEC / DOM UPOKOJENCEV DOMŽALE / DRUŠTVO NARODNIH NOŠ DOMŽALE / DRUŠTVO VERJAMEM VATE – LUP.JEANS, DOMŽALE / FAKULTETA ZA DIZAJN, LJUBLJANA / JANEZ JAKOB “DOUŽNJEK”, LJUBLJANA / JUGOŠIK × ANA CAJHEN, DOMŽALE / KATARINA GOLTEZ – ILUSTRACIJA KONJ, MENGEŠ / KLARART OBLIKOVANJE, DOMŽALE / KUD FRAN MASELJ PODLIMBARSKI, KRAŠNJA / MAMA LAMA NATAŠA PODOBNIK, DOMŽALE / MARIJAN VODNIK, DOMŽALE / MD DRUŠTVO JESENSKI CVET, DOMŽALE / MOJCA NOVAK – DOMEK, LUKOVICA / ODBITA BABITA, DOMŽALE / PAJK KLOBUKI D.O.O, LJUBLJANA / PRIMOŽ ROJC S.P, ILIRSKA BISTRICA / REZINA KUHNA (FOOD COOL TOUR), DOMŽALE / ROKODELSKI CENTER MORAVČE / SABINA KREMŽAR PANČUR, KOMENDA / STUDIO REMC, DOMŽALE / SŽ-ŽIP, D.O.O., LJUBLJANA / ŠRD KONFIN, SV. TROJICA / TAKO LEPO JASNA JEŽ S.P., LOGATEC / TD RAČA / TIC DOMŽALE / VILI VAN STYLE (ZAVOD TRI-P.), LJUBLJANA-ZAGORJE / ZAJCHEK WOODS, MORAVČE / ZAVOD DOBRA POT, VREMSKI BRITOF / ZHIVASPOTTERY, DOMŽALE / ZVOKI NARAVE – ANTON PETEK, MOZIRJE.
 • sob
  03
  Jun
  2023
  19:00Mestni kino Domžale - Kinoklub

  sinhronizirano

  Po ponovni združitvi z Gwen Stacy se prijazni človek-pajek iz Brooklyna katapultura v multivesolje, kjer naleti na ekipo sorodnih pajčjih ljudi, zadolženih za zaščito njegovega obstoja. Toda ko se med junaki vname spor o tem, kako naj se spopadejo z novo grožnjo, se Miles znajde v boju z drugimi pajki in mora na novo opredeliti pomen junaštva, da bo lahko rešil ljudi, ki so mu najbolj pri srcu.