Koledar dogodkov

 • tor
  10
  Dec
  2019
  9:30Knjižnica Domžale

  Igrarije v knjižnici

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v pravljični sobi Knjižnice Domžale.

  Obvezna predhodna prijava!

 • tor
  10
  Dec
  2019
  10:00Knjižnica Domžale

  Poslanstvo Založbe Zala je širjenje dobre literature tako med mladimi bralci kot med odraslimi. Izdajajo dela vrhunskih tujih in domačih avtorjev. Literaturo izbirajo zelo previdno. Vsako delo mora imeti umetniško ali izobraževalno vrednost. Pohvalijo se lahko s številnimi zlatimi hruškami, tako za slikanice kot za romane.

  Vstop prost!

 • tor
  10
  Dec
  2019
  17:00 - 18:30Knjižnica Domžale

  Ustvarjalna delavnica

  Otroci, vabimo vas na praznične ustvarjalne delavnice, ki jih pripravlja Zveza prijateljev mladine Domžale.

  Vstop prost!

 • sre
  11
  Dec
  2019
  10:00Knjižnica Domžale

  MOJCA KURENT: MASAŽA DOJENČKA

  V prvih mesecih življenja lahko mati dojenčku pomaga z občuteno masažo, saj mu preko dotika sporoča,  da je ljubljen, varen in dobrodošel. Med masažo se njuna vez poglablja in ju osrečuje. Z redno masažo dojenčku omili krče in prebavne težave ter mu pomaga, da lažje zaspi. Čvrsta masaža vpliva na otrokov imunski in živčni sistem, njuna povezanost preko dotika pa jima prinese nepozabna doživetja.

  Vstop prost! Vabljeni!

 • sre
  11
  Dec
  2019
  16:00Knjižnica Domžale

  Ustvarjalna delavnica

  Obujanje pozabljenih spretnosti ročnih del, izmenjevanje dragocenih izkušenj in ustvarjalna zabava ob nastajanju izdelkov, lepota in toplina del izpod pridnih, čutečih rok razveseljujejo in bogatijo staro in mlado! Vljudno vabljeni vsi, ki vas veseli pletenje nogavic. Volno in primerne pletilke za pletenje nogavic prinesite s seboj.

  Prijave zbiramo do 4. decembra 2019 (01/724 12 04)

  Delavnico bodo vodile: Branka Bizjan in članice Rokodelskega centra Moravče.

 • sre
  11
  Dec
  2019
  17:30Mestni kino Domžale

  biografska glasbena drama / Judy / režija: Rupert Goold / scenarij: Tom Edge, Peter Quilter / igrajo: Renée Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Gemma-Leah Devereux / 2019, Velika Britanija / distribucija: Blitz / 118’ / IMDb

  Glasbena drama o zadnjem koncertnem nastopu velike igralke in pevke Judy Garland, ki jo je vrhunsko upodobila Renée Zellweger.

  Zima 1968. Igralka in pevka Judy Garland (Renée Zellweger) prihaja v London, da bi nastopila v znamenitem klubu The Talk of the Town. Minilo je 30 let, odkar je v Čarovniku iz OZ-a s pesmijo Over the Rainbow zablestela v vlogi mlade Doroteje, a če je njen glas z leti nekoliko oslabel, je njegova dramatična intenzivnost le še narasla. Serija koncertov je vnaprej razprodana. Med pripravami na nastop Judy očara glasbenike in obuja spomine s prijatelji in oboževalci, a vendar je krhka in ranljiva. Utrujena je od dolgoletne kariere in želi si predvsem to, da bi bila spet doma s svojimi otroki. Ali je v njej še dovolj moči da nadaljuje?

 • sre
  11
  Dec
  2019
  19:00Knjižnica Domžale

  Potopisno predavanje, predstavitev knjige

  Jasna Tuta, popotnica, jadralka, pisateljica in predavateljica, je veliko časa preživela na otokih Južnega Pacifika, kjer je s svojo jadrnico plula od zaliva do zaliva in tako od blizu spoznala tamkajšnje kraje, ljudi in običaje.

  Predstavila bo plovbo preko oceana, otoke Južnega Pacifika in jadranje kor alternativni stil življenja. Svoje pripovedi bo obogatila s fotografijami in videoposnetki.

  Vstop prost!

 • sre
  11
  Dec
  2019
  20:00Mestni kino Domžale

  Domžalska premiera in pogovor z režiserjem Metodom Pevecem

  Nepričakovana dediščina po umrlem očetu sproži spor med Frenkom, upornikom, ki še vedno prisega na socialistične vrednote, in njegovim bratom Branetom, tipičnim post-tranzicijskim tajkunom. Medtem ko Frenk raziskuje izvor denarja, ki si ga je pokojni oče kot eden vidnih osamosvojiteljev prisvojil z raznimi sumljivimi posli, želi Brane do denarja s pomočjo odvetnikov in mreže očetovih "prijateljev", ki jim niso tuje niti mafijske metode. Branetova žena Ines, ki je v resnici ves čas ljubila Frenka, se znova znajde med bratoma.

   

 • čet
  12
  Dec
  2019
  10:00 - 11:30Knjižnica Domžale

  Družabne igre za odrasle so lahko zelo zabavne. Preizkusite se v različnih namiznih družabnih igrah, ki nudijo obilo smeha in nepozabnih trenutkov druženja. V čudoviti svet iger vas bo vpeljala Mateja Učakar. Druženje bo potekalo v dvorani Knjižnice Domžale.

  Vabljeni!

 • čet
  12
  Dec
  2019
  17:00 - 17:50 Knjižnica Domžale

  Pravljične urice so oblika knjižne vzgoje, ki otroka postopno in sistematično pripravlja in uvaja v pravljični svet, na vzgojo s knjigo. Pravljične urice potekajo v naši knjižnici ob četrtkih. Pričenjajo se ob 17. uri in trajajo 50 minut. Namenjene so otrokom od dopolnjenega 4. leta starosti dalje.

  Obvezna predhodna prijava!

  12.12. 2019: HANINA BOŽIČNA ŽELJA