Koledar dogodkov

 • sre
  29
  Jan
  2020
  12:00Knjižnica Domžale

  Brezplačno izobraževanje za otroke in mlade vsako sredo med 12. in 14. uro.

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobiss-u in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04.

   

 • sre
  29
  Jan
  2020
  17:00Knjižnica Domžale

  Pikina čajanka je preplet pripovedovanja zgodb iz Pike Nogavičke, ustvarjanja in igranja. Pijemo čaj in grizljamo piškote, včasih pa nas obišče tudi Pika Nogavička.  Sledijo še ustvarjalne delavnice.

  Predhodna prijava /14 dni pred dogodkom/.

  Pikino čajanko vodi: Lidija Smerkolj Turšič

  Organizacija: Lidija Smerkolj Turšič, Knjižnica Domžale.

   

 • sre
  29
  Jan
  2020
  18:00Mestni kino Domžale

  drama / Portrait de la jeune fille en feu / režija: Céline Sciamma / scenarij: Céline Sciamma / igrajo: Adèle Haenel, Noémie Merlant, Luàna Bajrami, Valeria Golino / 2019, Francija / distribucija: Fivia / 120’ / IMDb

  Céline Sciamma (Pobalinka, Banda punc) v intimni, čutni zgodovinski romanci znova ujame trenutek osvobajanja ženske identitete – tokrat zaklenjene v zatohle patriarhalne kodekse 18. stoletja. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.

  Bretanja leta 1770. Slikarka Marianne dobi naročilo za poročni portret Héloïse, grofičine hčerke, ki je ravno zapustila samostan. A Héloïse se upira usodi poročene ženske in noče pozirati, zato mora Marianne nalogo opraviti skrivaj. Pod krinko najete družabnice jo podnevi opazuje, ponoči pa slika … Céline Sciamma (Pobalinka, Banda punc) v intimni, čutni zgodovinski romanci znova ujame trenutek osvobajanja ženske identitete – tokrat zaklenjene v zatohle patriarhalne kodekse 18. stoletja. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.

  nagrade
  Cannes (najboljši scenarij, queerovska palma); Chicago (najboljši celovečerni film, najboljši film na temo seksualnosti in identitete); Filmfest Hamburg (nagrada art cinema); Melbourne (nagrada občinstva); Haugesund (nagrada norveških filmskih kritikov); nagrada Evropske filmske akademije za najboljši scenarij.

   

 • sre
  29
  Jan
  2020
  18:00Slamnikarski muzej Domžale

  V KUD Fran Maselj Podlimbarski Krašnja že več kot petindvajset let prikazujejo in ohranjujejo pletenje kit iz pšenične slame kot nekdanjo pomembno obrt, ki je mnogim v naših krajih prinašala dodaten zaslužek. Vera Beguš, avtorica in urednica knjižice Pletemo kite, je v njej zbrala zgodbe in bogato fotografsko gradivo, povezano z društvenim delovanjem na tem področju, strokovno besedilo o pletenju kit v zadnjem delu knjige pa je prispeval Matjaž Brojan.

  V pogovoru z avtorjema ter v prijetnem druženju krašenjskih pletic bomo predstavili potek nastajanja knjige od zamisli do natisa in se pogovarjali o današnjem pomenu te že skoraj pozabljene obrti.

  Pogovor vodi Cveta Zalokar / vstop prost

  Pletemo kite

  Hkrati s predstavitvijo knjige Pletemo kite bo v Slamnikarskem muzeju na ogled tematska razstava s sodelujočimi avtorji:

  Danica Šraj, Senožeti, Radomlje
  Veronika Pogačar, Senožeti, Radomlje
  Marija Šešet, Senožeti, Radomlje
  Nuša Slatner, Senožeti Radomlje
  Alenka Sušnik, Senožeti, Radomlje
  Nada Dimic, Senožeti, Radomlje
  Angelca Dovžan, Lipa, Domžale
  Mira Jarc, Lipa, Domžale
  Vlasta Janžekovič, Lipa Domžale
  Milena Klemen, Lipa , Domžale
  Irena Osolnik, Lipa, Domžale
  Marija Mojca Vilar, Lipa, Domžale
  Eva Pestotnik, KUD Krašnja
  Slavica Hribar, KUD Krašnja
  Karla Šinkovec, KUD Krašnja
  Irena Gorenc, Društvo upokojencev Lukovica
  Ina Malus, Mengeš
  Milica Tomšič, Mengeš
  Leonida Goropevšek, Mengeš
  Binca Lomšek, Mengeš
  Martina Kozamernik, Mengeš
  Ema Rodica, Mengeš
  Marjana Tavčar, Mengeš
  Alojz Burja, Mengeš
  Ana Karo, Mengeš
  Dijana Korelc, Mengeš.
 • sre
  29
  Jan
  2020
  18:00AIA - Mladinski center Mengeš

  Predavanje Probiotika, mikrobiotika in zdravje,  v sredo, 29.1.2020, ob 18:00,  v prostorih AIA - Mladinskega centra Mengeš, Slovenska c. 28, Mengeš (mag. Mateja Kržin).

   

 • sre
  29
  Jan
  2020
  19:00Center za mlade Domžale

  Čas je za gibanje in zdrav način življenja!

  Bi združil vadbo in sproščanje? Pridruži se nam na vadbi joge, ki v prostorih CZM poteka dvakrat tedensko in sicer ob sredah, 19:00 – 20:00,  in sobotah, 18:00 – 19:00. Vadba je namenjena mladim med 15. in 30. letom.

  Za vadbo se lahko prijavite 1 x tedensko (10 €) ali 2 x tedensko (cena: 20 €). Vsi termini bomo izvedeni, če bo za posamezen termin prijavljenih vsaj 6 udeležencev.

  Vadbo vodi učiteljica joge Maja Maselj.

   

 • sre
  29
  Jan
  2020
  20:15Mestni kino Domžale

  kriminalna drama / Il Traditore / režija: Marco Bellocchio / scenarij: Marco Bellocchio, Valia Santella, Ludovica Rampoldi, Francesco Piccolo, Francesco La Licata / igrajo: Pierfrancesco Favino, Maria Fernanda Candido, Luigi Lo Cascio / 2019, Italija, Nemčija, Francija, Brazilija / distribucija: Fivia / 145’ / IMDb

  Zgodba o Tommasu Buscetti, prvem mafijskem informantu na Siciliji v osemdesetih letih.

  Zgodnja osemdeseta. Med sicilijanskimi mafijskimi šefi divja vojna za nadzor nad trgovino s heroinom. Iz skrivališča v Braziliji mafijec Tommaso Buscetta opazuje, kako doma pobijajo njegove sorodnike, vedoč, da bo sam morda naslednji. Ko ga brazilska policija aretira in pošlje v Italijo, Buscetta sprejme odločitev, ki bo za vedno spremenila zgodovino mafije: srečal se bo s sodnikom Giovannijem Falconejem in prelomil prisego, ki jo je dal cosi nostri.

   

 • čet
  30
  Jan
  2020
  10:00Knjižnica Domžale

  Družabne igre za odrasle so lahko zelo zabavne. Preizkusite se v različnih namiznih družabnih igrah, ki nudijo obilo smeha in nepozabnih trenutkov druženja. V čudoviti svet iger vas bo vpeljala Mateja Učakar. Druženje bo potekalo v dvorani Knjižnice Domžale.

  Vabljeni!

  Organizacija: Mateja Učakar, Knjižnica Domžale.

 • čet
  30
  Jan
  2020
  17:00 - 20:00Stadion Domžale

  Sam tek je poleg hoje najbližji in najlažje dostopen način gibanja, zato postaja zelo razširjena oblika rekreacije. Vzdržljivostni tek, če ni pretiran, je tudi sredstvo za krepitev delovanja srčno-žilnega in dihalnega sistema.

  PONEDELJKI IN ČETRTKI ZA TEK

  Čeprav je tek v naravi nekaj najlepšega, pa je včasih za primerjanje in izboljšanje rezultatov potreben prostor, kjer so razdalje označene, zato smo se na Zavodu za šport in rekereacijo Domžale odločili, da rekreativnim tekačem na Stadionu Domžale omogočimo brezplačno uporabo atletske steze tudi pozimi, in sicer vsak ponedeljek in četrtek med 17.00 in 20.00 uro. V tem času bo vhod na stadion odklenjen, tek bo mogoč v soju reflektorjev. Ne pozabite na ogrevanje pred in raztezanje ter ohlajanje po treningu. Za navdih si lahko ogledate vaje na naslednji povezavi: OGREVANJE PRED TEKOM.

  POGOJI UPORABE

  Za rekreativne tekače so rezervirane zunanje steze, saj na notranjih stezah potekajo treningi atletskih klubov, ki imajo prednost pri uporabi atletskih površin. Hkrati opozarjamo, da je hoja po nogometni zelenici strogo prepovedana, saj se le-ta hitro poškoduje. Brezplačna uporaba je mogoča le za rekreativne tekače. Za organizirane plačljive vadbene skupine je uporaba atletske steze še vedno plačljiva in znaša 2 EUR na uro za posamično atletsko stezo. V času nogometnih in atletskih tekmovanj atletska steza ne bo na voljo.

   

 • čet
  30
  Jan
  2020
  17:00Knjižnica Domžale

  Pravljične urice so oblika knjižne vzgoje, ki otroka postopno in sistematično pripravlja in uvaja v pravljični svet, na vzgojo s knjigo. Pravljične urice potekajo v naši knjižnici ob četrtkih. Pričenjajo se ob 17. uri in trajajo 50 minut. Namenjene so otrokom od dopolnjenega 4. leta starosti dalje.

  Obvezna predhodna prijava!

  • 30.1. 2020: MONIKA IN MIJA

  Pravljice, ki jih bomo prebirali v januarju, imajo znak odličnosti – Zlata hruška.

  Organizacija: Knjižnica Domžale.