Koledar dogodkov

 • tor
  22
  Okt
  2019
  7:30Kulturni dom Janka Kersnika Lukovica

  1. podjetniško srečanje lokalnih podjetnikov Občine Lukovica »Skupaj zmoremo več!«

  Občina Lukovica v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije vabi pravne in fizične osebe z območja občine Lukovica, ki se ukvarjajo s podjetništvom na 1. podjetniško srečanje lokalnih podjetnikov Občine Lukovica »Skupaj zmoremo več!«. Srečanje bo potekalo v torek, 22. oktobra 2019, med 8.00 in 11.00 uro, v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici.

  Program:

   7.30 – 8.00        Sprejem

  8.00 – 8.20         Uvodni pozdrav:

  • mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica
  • Mojca Štepic, v.d. direktorja Razvojnega centra Srca Slovenije

  8.20 – 9.00        Predstavitev dveh primerov dobrih praks lokalnih podjetnikov:

  • Bojan Gasior, Gostinsko podjetje Trojane, d.o.o.
  • Burja Boštjan, M & P BURJA, orodjarstvo in druga proizvodnja, d.o.o.

  9.00 – 10.00      Predavanja o finančnih priložnostih za mikro in mala podjetja:

  • Andrej Šumer, poslovno svetovanje, s.p.: Nepovratno sofinanciranje različnih projektov za mikro in mala podjetja (Evropski sklad za regionalni razvoj)
  • mag. Mojca Vendramin, Eko sklada, j.s.: Nepovratna in povratna sredstva za podjetja
  • Mitja Bratun, LAS Srce Slovenije: Konkretne finančne priložnosti za podjetnike

  10.00 – 11.00   Okrogla miza z mreženjem

  11.00 – 12.00   Zaključek s pogostitvijo

  Dogodek bo moderirala Alenka Lena Klopčič, urednica lokalnega glasila Rokovnjač. Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezne pa so prijave do 14.10.2019, na elektronski naslov: katka.bohinc@lukovica.si ali na telefonsko številko: 01/ 72 96 318.

  Vljudno vabljeni!
   
  mag. Olga Vrankar                                                                                                          Mojca Štepic
  županja Občine Lukovica                                                                 v.d. dir. Razvojnega centra Srca Slovenije
 • tor
  22
  Okt
  2019
  9:30Knjižnica Domžale

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v pravljični sobi Knjižnice Domžale. Obvezna predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale.

   

 • tor
  22
  Okt
  2019
  17:00Mestni kino Domžale

  filmski abonma SREBRNO PLATNO

  zgodovinska drama / Downton Abbey / režija: Michael Engler / scenarij: Julian Fellowes / igrajo: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Maggie Smith, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Joanne Froggatt, Matthew Goode / 2019, Velika Britanija / IMDb

  Premožno družino Crawley, ki jo poznamo iz televizijske nadaljevanke, preseneti in pretrese napovedani prihod pomembnih gostov – kralja in kraljice.

  Zgodba premožne družine Crawley se v filmu nadaljuje po dogodkih iz zadnjega dela znane televizijske serije, ki je spremljala življenje družine Crawley in njihovih služabnikov na prelomu 20. stoletja v angleškem podeželskem dvorcu. Člane družine in njihove služabnike bo pretresel prihod zelo pomembnih gostov - kralja in kraljice. Priprave na izreden dogodek takoj stečejo, a žal nihče ni prav zares pripravljen na nepredvidljive situacije.

   

 • tor
  22
  Okt
  2019
  19:00Knjižnica Domžale

  Nam res preti katastrofa? V zadnjem obdobju smo vsakodnevno priča novicam o stanju našega planeta – od apokaliptičnih do pomirjajočih. Komu verjeti? Dr. Mihu Miklju tematika ni dala miru, zato jev zadnjih letih raziskal, kaj o stanju našega planeta pravi znanost. Na predavanju nam bo predstavil znanstveno stališče o stanju Zemlje, o tem, kakšna prihodnost nas čaka, ter o vplivu človeka na okolje in kaj lahko kot posameznik in družba storimo za boljšo prihodnost. Vstop prost!

  Organizacija: dr. Miha Mikelj, Knjižnica Domžale.

   

 • tor
  22
  Okt
  2019
  20:00Mestni kino Domžale

  drama / Napszállta / režija: László Nemes / scenarij: László Nemes, Clara Royer, Matthieu Taponier / igrajo: Juli Jakab, Vlad Ivanov, Evelin Dobos, Marcin Czarnik, Judit Bárdos, Benjamin Dino, Balázs Czukor, Christian Harting, Levente Molnár, Julia Jakubowska / 2018, Madžarska, Francija / distribucija: Fivia / 142’ / IMDb

  Mlada Írisz leta 1913 prispe v Budimpešto, da bi se zaposlila kot modistka v klobučarskem salonu. Ta je bil nekoč v lasti njenih staršev, ki sta tragično preminila v požaru. Ko jo novi lastnik zavrne, se Írisz v iskanju svojega brata poda na mračne ulice mesta v srcu Evrope. László Nemes nasledi z oskarjem nagrajeni prvenec Savlov sin z enigmatično zgodovinsko dramo o rojstvu 20. stoletja, a hkrati o civilizaciji na predvečer njenega zatona.

   

 • sre
  23
  Okt
  2019
  12:00Knjižnica Domžale

  Brezplačno izobraževanje za otroke in mlade vsako sredo med 12. in 14. uro.

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobiss-u in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04.

   

 • sre
  23
  Okt
  2019
  17:00Knjižnica Domžale

  Pikina čajanka je preplet pripovedovanja zgodb iz Pike Nogavičke, ustvarjanja in igranja. Pijemo čaj in grizljamo piškote, včasih pa nas obišče tudi Pika Nogavička. Sledijo še ustvarjalne delavnice.

  Čajanko vodi: Lidija Smerkolj Turšič

  Obvezna je predhodna prijava!

  Organizacija: Lidija Smerkolj Turšič, Knjižnica Domžale.

   

 • sre
  23
  Okt
  2019
  19:00Kulturni dom Franca Bernika

  koncert / Marjetka Popovski in spremljevalna skupina glasbenikov, pevcev in recitatorjev / Savo Kralj (kitara, bobni), Miran Pečenik (harmonika), Marko Petelin (harmonica), Massimo Ferrara (bas), Igor Rojc (recitator), Pevska skupina "Cvet v laseh”

  Marjetka Popovski prihaja iz Izole, s Primorske. Je pevka, ki ob kitari prepeva stare slovenske ljudske pesmi, niso ji pa tuje niti borbene in partizanske pesmi. S svojimi nastopi razveseljuje že več kakor 20 let, tako doma v Izoli, kakor po slovenski Istri, Primorski, zamejstvu in celi Sloveniji. Slovensko pesem je ponesla tudi po 10. različnih tujih državah po svetu. Posnela je kar nekaj zgoščenk in za svoje pevsko in kulturno delovanje prejela številna priznanja, pohvale in nagrade.

  Z vsem ponosom pa s partizansko pesmijo ohranja vrednote narodnoosvobodilne borbe in s svojimi tako čustvenimi, kakor energičnimi nastopi navdušuje poslušalce, da večinoma kar zapojejo zraven in se s pesmijo pridružijo in zlijejo z njenim koncertom. Program pesmi zajema poznane, pa tudi manj poznane partizanske pesmi, ki so podane tako, da se jim lahko pridruži vsak, ki mu je pesem pri srcu. Primorci so še posebej temperamentni in tak je tudi njihov koncert. Podan s srcem in dušo, ki se na odru prepleta s pesmijo.

  Cena vstopnice: 12 Eur (brez popustov)

   

 • čet
  24
  Okt
  2019
  10:00Knjižnica Domžale

  Družabne igre za odrasle so lahko zelo zabavne. Preizkusite se v različnih namiznih družabnih igrah, ki nudijo obilo smeha in nepozabnih trenutkov druženja. V čudoviti svet iger vas bo vpeljala Mateja Učakar. Druženje bo potekalo v dvorani Knjižnice Domžale. Vabljeni!

  Organizacija: Mateja Učakar, Knjižnica Domžale.

   

 • čet
  24
  Okt
  2019
  17:00Knjižnica Domžale

  Pravljične urice so oblika knjižne vzgoje, ki otroka postopno in sistematično pripravlja in uvaja v pravljični svet, na vzgojo s knjigo. Pravljične urice potekajo v naši knjižnici ob četrtkih. Pričenjajo se ob 17. uri in trajajo 50 minut. Namenjene so otrokom od dopolnjenega 4. leta starosti dalje.

  Obvezna predhodna prijava!

  • 24.10. 2019: MOJCA POKRAJCULJA

  Organizacija: Knjižnica Domžale.