Koledar dogodkov

 • čet
  02
  Feb
  2023
  17:00Krajevna knjižnica Ihan

  Pripovedovanje pravljic

  Vabljeni na pravljične urice v Krajevno knjižnico Ihan.

  Dogodek je namenjen otrokom od 4. leta dalje.

  V svet pravljic vas bo zazibala Katja Strašek Smrdel.

  Potrebna je PREDHODNA PRIJAVA v knjižnici Ihan ali na T 08 205 01 73.

  Knjižnica Domžale

 • čet
  02
  Feb
  2023
  19:00Kulturni dom Franca Bernika Domžale

 • pet
  03
  Feb
  2023
  16:00 - 19:00Knjižnica Domžale

  Vabljeni k izposoji!

  Otroška igra in igrače so nekaj najlepšega na svetu. Igra je radost, ki jo občuti vsak otrok; je otrokova pravica in potreba.

  Kvalitetna igrača je tista, ki zaposli vse otrokove čute in vzbuja njegovo radovednost, pri tem pa tudi krepi njegov razum, spodbuja domišljijo in ustvarjalni navdih.

  Danes je tržišče prenapolnjeno z igračami. Izbira je prevelika.

  Knjižnica Domžale se lahko pohvali z bogato zbirko kvalitetnih didaktičnih, poučnih in ustvarjalnih igrač ter družabnih iger za vse generacije, ki v veliki večini niso dostopne na trgu, v knjižnici pa so na voljo za uporabo in izposojo na dom.

  IGROTEKA - DIDAKTIČNE IGRAČE

  IGROTEKI si lahko izposodite :
  *  didaktične igrače, ki so namenjene razvijanju logičnega mišljenja, fine motorike in koordinacije ter spoznavanju sveta okoli sebe;
  *  izobraževalne in miselne igrače;
  *  otroku in okolju prijazne lesene igrače;
  *  družabne igre;
  *  specialne igrače, ki so namenjene:
  -             montessori pedagogiki,
  -             otrokom s posebnimi potrebami,
  -             odraslim s posebnimi potrebami ter
  -             slepim in slabovidnim.


  Oglejte si pester izbor in si izposodite igrače, ki bodo zaposlile um, pričarale nasmeh na obraz in bodo prava zabava za vse generacije in okuse. Poleg izposoje igrač in družabnih iger poteka tudi DVORANA IGRAČ, kjer se lahko otroci vseh starosti v knjižnici igrajo in se spoznajo s knjižnično igroteko. Knjižnica Domžale si namreč želi otrokom vseh starosti predstaviti bogato zbirko kakovostnih igrač. Obvezna je prisotnost staršev oziroma druge odrasle osebe.

  KDAJ si lahko izposodite oziroma vračate igrače/družabne igre?
  vsak petek, med 16.00 in 19.00

  KJE si lahko izposodite igrače/družabne igre?
  Knjižnica Domžale /razstavni prostor/

  KOLIKO ČASA imate lahko izposojene igrače/družabne igre?
  Dva tedna z možnostjo podaljšanja.

  KOMU so igrače/družabne igre namenjene?
  Otrokom in odraslim.

  Vabljeni k izposoji igrač in družabnih iger!

  Igrajte se v knjižnici in spoznajte knjižnično igroteko tudi vi.

 • pet
  03
  Feb
  2023
  16:00:00 -19:00:00Knjižnica Domžale

  Spoznajte knjižnično igroteko!

  Igra je pomembna za otrokov razvoj in učenje ne glede na to, ali gre za dojenčka, malčka ali otroka v poznem otroštvu. Knjižnica Domžale želi otrokom vseh starosti predstaviti bogato zbirko kakovostnih igrač.

  Igrajte se v knjižnici in spoznajte knjižnično igroteko. Dvorana igrač je namenjena otrokom od 3. leta dalje. Obvezna je prisotnost staršev oziroma druge odrasle osebe.

  Knjižnica Domžale

 • pet
  03
  Feb
  2023
  18:00Mestni kino Domžale

  Režiser Darren Aronofsky pripoveduje zgodbo o osamljenem učitelju anglešcine, ki se bori s težko obliko debelosti, za zadnjo priložnost svoje odrešitve pa se poskuša znova povezati z odtujeno najstniško hčerko. Film temlji na priznani dramski igri Samuela D. Hunterja, v glavni vlogi pa blesti Brendan Fraser, ki je bil po premierni projekciji filma v Benetkah nagrajen s šestminutnim stoječim aplavzom.

   

 • pet
  03
  Feb
  2023
  18:00Krajevna knjižnica Ihan

  Beremo kužku

  Društvo ambasadorji nasmeha in Krajevna knjižnica Ihan vabita na branje pravljic s kužkom.

  Obvezna je predhodna prijava na 08 205 0173.

  Priporočena starost: 4+

  Knjižnica Domžale

 • pet
  03
  Feb
  2023
  20:15Mestni kino Domžale

  Filmski abonma PETEK in IZVEN

  Lydia Tár velja za eno največjih sodobnih dirigentk in skladateljic. Kot prva ženska na položaju glavnega dirigenta Berlinske filharmonije, se ravno pripravlja na težko pričakovano izvedbo Mahlerjeve Pete simfonije, hkrati pa pričakuje izid svoje knjige "Tár on Tár". A medtem ko se veliki dnevi približujejo, začnejo na dan curljati kočljivi dogodki iz njene preteklosti … Todd Field (V pasti, Mali otroci) raziskuje teme moči in slave ter zastavlja večno vprašanje, ali lahko umetnost ločimo od umetnika. Cate Blanchett je za vlogo genialne in brezobzirne dirigentke na vrhuncu kariere zasluženo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah.

  Nagrade: Benetke (nagrada za najboljšo igralko); nagrada Ameriškega filmskega inštituta za enega desetih najboljših filmov leta; Palm Springs (nagrada za najboljšo igralko); nagrada gotham za najboljši scenarij; Camerimage (glavna nagrada); zlati globus za najboljšo igralko v kategoriji drame; sedem nominacij za Critics Choice Award, vključno za najboljši film; nagradi Združenja filmskih kritikov New Yorka za najboljši film in igralko; nagrade Združenja filmskih kritikov Los Angelesa za najboljši film, režijo, scenarij in igro; Mill Valley (nagrada občinstva)

 • sob
  04
  Feb
  2023
  10:00KD Franca Bernika

  Sobotna otroška matineja / za IZVEN

  Tinko je poseben fant, ki si zjutraj obleče samo eno hlačnico in en rokav, eno nogavičko in en čevelj. Umije si samo zgornjo polovičko zobkov, popije samo pol kozarca mleka in pride samo do pol poti v šolo. Ker vidi polovico sveta takega kot je zares, polovico pa takega, kakršnega si ga želi. Predstava praznuje prijateljstvo domišljije brez meja in resničnega sveta s takšnimi in drugačnimi pravili.

  Cena vstopnice: 5 / 4,5 Eur

   

 • sob
  04
  Feb
  2023
  18:00KD Franca Bernika

  Tribal Hafla; (Foto: KD France Bernik)

  Kulturni dom Franca Bernika Domžale lepo vabi v soboto, 4. februarja 2023 ob 18.uri na ogled predstave modernega orientalskega plesa Tribal Hafla, kjer bodo na odru skupaj z Manco Pavli zaplesale tečajnice, ki plešejo v okviru društva KUD TARAB. Doživeli boste širok spekter Tribal plesa in njegovih stilizacij, pa tudi kakšno presenečenje!

  Manca Pavli je profesionalna plesalka in pedagoginja, ki je skupaj z društvom KUD TARAB predana širjenju in krepitvi Tribal Fusion plesne kulture. Pod njenim vodstvom se Tribal Fusion plesa učijo ženske vse od popolnih začetkov, pa do "pro” skupine.

  Preko giba, kostumografije in skupnosti plesalke negujejo svoj opolnomočen plesni jaz in spodbujajo razvoj svoje plesno izrazne moči.

  Na odru se jim bodo pridružile tudi gostujoče solistke in skupine iz drugih koncev Slovenije – Ritualke pod vodstvom Nadie Džamastagič, skupina Noir pod vodstvom Lune Noir, Fenix tribe pod vodstvom Ines Basle Gorišek, KUOD BAYANI in drugi! S svojim Fusion stilom pa bo goste očarala tudi Patrizia Pin iz Italije.

  Tribal Hafla; foto: Bojan Okorn

  "Hafla” je arabska beseda, ki pomeni druženje ali zabavo, ki je namenjena proslavljanju!

  Pridite v Kulturni Dom Franca Bernika tudi vi in doživite ritme modernega orientalskega plesa v soboto 4. februarja 2023 ob 18. uri.

  Vstopnice: 10eur (15eur na dan predstave)

  Petra Petravič; Foto: KD France Bernik/Bojan Okorn

 • sob
  04
  Feb
  2023
  ned
  05
  Feb
  2023
  19:00Kulturni dom Moravče

  Premiera bo v soboto, 4 februarja ob 19. uri, ponovitev pa v nedeljo, 5. februarja 2023 ob 17. uri v Kulturnem domu Moravče

  Lepo vabljeni