Zaradi neupoštevanja ukrepov, popolna zapora ceste, ki vodi do Gradiškega jezera!

Mnogi ljudje ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusa COVID-19 ne jemljejo kot karanteno, ampak kot počitnice, saj so ob lepem vremenu številne lokacije ob obali in tudi znotraj države polne izletnikov in sprehajalcev. Takšna slika je tudi na najbolj priljubljeni turistični točki v občini Lukovica, saj so v zadnjih dneh tam opazili gibanje velikega števila izletnikov. Prav zaradi tega so na Občini Lukovici sprejeli odločitev za popolno zaporo ceste, ki vodi do Gradiškega Jezera.

»Občina Lukovica je od nocoj pa do preklica vzpostavila popolno zaporo javne poti z oznako JP735574, katera vodi do Gradiškega jezera. Omejitev in prepoved prometa s popolno zaporo ceste smo bili primorani izvesti, zaradi preprečevanja širjenja epidemije koronavirusa COVID-19,« je na svoji Facebook strani včeraj zvečer zapisala županja Občine Lukovica mag. Olga Vrankar.

Za zaporo ceste so se po pisanju županje odločili, ker so v zadnjih dneh opazili gibanje velikega števila izletnikov na najbolj priljubljeni turistični točki lukoviške občine: »Zato smo sprejeli odločitev za popolno zaporo ceste, saj izletniki ne upoštevajo ukrepov vlade.«

Županja je še zapisala, da bo vzpostavljen tudi nadzor nad upoštevanjem popolne zapore, kršitelji pa bodo kaznovani.

Žal tudi zapora ceste ni zalegla, saj je nekateri izletniki ne upoštevajo in svoja vozila parkirajo na kmetijski zemlji. Na kraju pa je zaradi kršenja zapore ceste posredovala tudi policija.

Zaradi neupoštevanje ukrepov v zvezi s preprečevanjem epidemije koronavirusa COVID-19, naj bi vlada v kratkem zaostrila ukrepe z dopolnitvijo odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih.

Ostanite zdravi, ostanite doma!

Miha Ulčar; Foto: Facebook

Tagi