Odpirajo se vrata Šoli zdravja

Jutri v soboto, 23. maja 2020, se po vsej Sloveniji odpirajo vrata tudi nam oranževcem, ki vsako jutro telovadimo po metodi “1000 gibov”.

Zaradi starejše populacije, ki se je izkazala kot zelo ogrožena v Covid-19 pandemiji, zadnji stopamo skozi odprta vrata. Naši člani komaj čakajo in se zelo veselijo skupne telovadbe s svojimi sošolci. Saj so bili pridni in previdni, velika večina jih je telovadila v domačem okolju, na vrtu, terasi, balkonu, pa tudi virtualno prek različnih video aplikacij. Vsekakor je drugačno vzdušje, ko telovadiš zunaj v krogu svojih sošolcev, saj je socialni trenutek, poleg fizičnega in psihičnega zdravja, pomemben dejavnik za zdravje vsakega posameznika.

Poslanstvo Društva Šola zdravja je zelo pomembno za zdravo družbo, ker skrbimo za spodbujanje rednega gibanja in telesne vadbe, ohranjamo zdravje za samostojno življenje, povečujemo delež gibalno dejavnega prebivalstva, vračamo voljo do življenja osamljenim in starejšim osebam, krepimo psihofizično kondicijo starejših, preprečujemo potek kroničnih bolezni ter prispevamo k zmanjšanju tveganja za razvoj depresivnih in anksioznih motenj. Skratka, ohranjamo in izboljšujemo zdravje prebivalcev, kar je prepoznalo tudi Ministrstvo za zdravje.

Pridite in se prepričajte, vrata so nam zdaj na široko odprta.

Avtorica: Neda Galijaš; Foto: Društvo Šola zdravja

Tagi