Huda delovna nesreča v Veliki vasi: 17-letniku kombajn odtrgal obe roki

Včeraj, okoli 21.40 ure je v Veliki vasi v občini Moravče, prišlo do hude delovne nesreče, saj je 17-letniku pri delu na njivi kombajn odtrgal obe roki. Po podatkih policije, življenje mladoletnika ni ogroženo.

Primož Vozel, poveljnik PGD Velika vas nam je povedal, da so bili o delovni nesreči, v kateri je 17-letnemu domačinu pri delu s kombajnom odtrgalo obe roki, obveščeni ob 21.43 uri. Na kraju so skupaj z gasilci PGD Moravče oskrbeli poškodovanega mladoletnika ter mu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Domžale. V nadaljevanju so reševalcem pomagali pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana ter nudili razsvetljavo policistom in kriminalistom PP Domžale, ki so opravili ogled kraja nesreče.

Vozel nam je še povedal, da naj bi do nesreče prišlo med žetjem koruze in sicer že skorajda pri koncu dela, ko je mladoletnik ročno dajal koruzo v kombajn. Pri tem mu je zagrabilo obe roki in potegnilo v kombajn. Nesrečnemu mladoletniku je odtrgalo obe roki pod komolci, prav tako je imel še en odprti zlom v zgornjem delu roke. Poškodovanec je bil v času intervencije ves čas pri zavesti.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z delovno nesrečo v Veliki vasi povedala, da je bilo po do sedaj znanih podatkih ugotovljeno, da so se družinski člani pri delu na polju gibali okoli stroja za mletje koruze, pri tem pa je enemu izmed njih v stroj potegnilo obe roki. Mladoletnik je bil pri tem huje poškodovan, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti vse okoliščine dogodka še preverjajo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: splet

 

Komentarji uporabnikov
Tagi