Z vajami do več moči

Skupino Domžale-Vir Društva Šola zdravja je včeraj obiskal prof. športne vzgoje Andraž Purger z namenom, da nam na fitnes napravah na prostem, ki se nahajajo v bližini našega prostora za jutranjo telovadbo, prikaže pravilno izvedbo vaj.

Najprej se nam je skupaj s še nekaj člani iz skupine Radomlje pridružil pri jutranji telovadbi 1000 gibov, po kateri nam je podal še nekaj navodil za pravilno izvedbo vaj. Po telovadbi pa nas je prijazno povabil k fitnes napravam na prostem, kjer nam je pokazal nekaj dodatnih vaj za moč.

Na začetku smo bili vsi malce skeptični, kaj kmalu pa nam je postalo jasno, da so fitnes naprave, ki jih sami tretiramo kot igrala, saj tja velikokrat pripeljemo svoje vnuke, namenjene prav nam – starejšim. Vsem skupaj je bilo kar nekoliko nerodno, saj niti nismo vedeli, čemu posamezna naprava služi.

V nadaljevanju nam je Andraž predstavil vsako napravo posebej in njen učinek za naše telo (ravnotežnost, moč v rokah in nogah). Vsi skupaj smo z velikim zanimanjem vsrkavali njegove besede in prikaze, tako da smo bili na koncu vsi enotnega mnenja, da so vaje za moč zagotovo tisto, kar nam manjka. Zato se bomo v prihodnje z veseljem dvakrat ali trikrat tedensko dodatno razgibavali na teh napravah. Pridobljeno znanje bomo radi delili tudi z našimi svojci, sokrajani, prijatelji … Hvala predsednici Društva Šola zdravja Zdenki Katkič, za to idejo, ki je res izjemna!

Društvo Šola zdravja je svoje članice in člane iz območja občine Domžale povabilo, da se v teh dneh udeležijo vaj na fitnes napravah, ki potekajo pod strokovnim vodstvom sodelavca društva Andraža Purgerja, prof.šp.vzg. Izvedbo omogoča Zavod za šport in rekreacijo Domžale.

Tekst in foto: Brigita Grubič

 

Tagi