Srednja šola Domžale z glasbenim recitalom navdušila stanovalce MGC Bistrica

Pomlad je že dodobra zakorakala v naše kraje in nakljub hladnim jutrom in vetrovnim dnem, počasi že vse cveti. Dnevi so vse daljši, noči pa vse krajše. Najverjetneje še niste pozabili dolgih mrzlih dni, z debelo snežno odejo, ki so pred podnebnimi spremembami v zadnjih desetletjih omajale moč starke zime. A zgodnjih pomladanskih cvetk se vendarle vsi razveselimo. Prijetna dražljiva toplota pomladanskega sonca pa požene kri po žilah, prežene žalost in skrbi.

Tudi avla Medgeneracijskega centra Bistrica je bila v četrtek, 6. aprila 2023, v znamenju pomladi. Predstavile so se namreč dijakinje in dijaki Srednje šole Domžale s svojimi profesoricami. Za stanovalce in oskrbovance doma so pripravili bogat in raznovrsten glasbeni recital s petjem in plesom. Z igranjem na harmoniko in klavir. Dogodek so poimenovali »Pozdrav pomladi«.

Srednjo šolo Domžale obiskujejo dijakinje in dijaki različnih starosti in nadarjenosti, od športa, plesa, petja, igranja na razne instrumente in tudi drugih dejavnosti, ki jim popestrijo mladostniške dneve.

Goste je v uvodu predstavil Vid Žargaj iz MGC Bistrica, zatem je izmenično nastopila šolska vokalna skupina profesoric in dijakinj Srednje šole Domžale pod vodstvom zborovodkinje Jane Lamberšek Starbek, ki je z ubranim petjem zapela nekaj ljudskih pesmi, zatem pa so sledile recitacije dijakov in dijakinj, igranje na klavir in harmoniko, videli pa smo tudi hip hop ples.

Sosedje MGC Bistrica, dijaki Srednje šole Domžale so bili počaščeni, da so tudi v letošnji pomladi lahko gostovali pri njih.

Tako so se poleg dijakinj in dijakov predstavile profesorice Nataša Jurjevec Juvan, Nuša Fujan, Alenka Lenarčič, Jana Lamberšek Starbek v vokalni skupini ter mentorice recitatorjev Tina Petkovnik, Nina Skube, Teja Koren, Karmen Koprivec ter Jana Kokalj.

Ob koncu so se dijaki stanovalcem in oskrbovancem zahvalili s posebnimi darili, ki so jih s pomočjo profesoric Jane Kokalj in Karmen Koprivec s skupnimi močni izdelali letos za Gregorjevo.

Tako je minil še en v nizu prijetnih dni, ki jih stanovalcem in oskrbovancev doma nudijo različne pevske, recitatorske in plesne skupine različnih starosti.

Avtor: Miro Pivar, Foto, video: Miro Pivar

Tagi