V Vrtcu Urša imamo radi glasbo

V teh dneh je v našem Vrtcu Urša zadonela glasba. Letos smo se instrumentalnega koncerta strokovnih delavcev še toliko bolj veselili, saj ga v zadnjih dve letih nismo mogli izvesti. Sozvočja različnih instrumentov, harmonike, klarineta, prečne flavte, citer in drugih malih instrumentov pod spretnimi prsti Eme Mahkota, Grega Kotnika, Saše Križman in Tine Zupan so privabila k poslušanju male poslušalce in njihove vzgojiteljice. Vsako leto si izberemo temo, ki je rdeča nit za izbiro pesmi, ki jih potem igramo. Letos smo se odločili za ljudske pesmi, saj se nam zdi pomembno, da se ljudska glasba ohranja.

V glasbeni repertoar smo pripravili pesmi, ki so blizu tako otrokom kot odraslim: Majhna sem bila, Na planincah sončece sije, Šmentana muha, Pobelelo pole, Venci veili, Tri planike in druge. S tem smo poslušalcem dali možnost, da se prepustijo melodijam, spustijo glasbo v svoje srce in prepevajo z nami.

Veselje je bilo igrati ob tako prisrčni publiki, ki je vsako pesem nagradila s prijaznimi pogledi, nasmehi, bučnimi aplavzi in vriskanjem. Poslušalce smo navdušili z izvedbo programa, preprostostjo pesmi, zvočnostjo in ritmom. Po odzivih sodeč nikogar nismo pustili ravnodušnega.

Zapisala: Tina Zupan, vzgojiteljica Vrtca Urša Domžale; Foto: Tina Zupan

Komentarji uporabnikov
Tagi