Plac za mlade je moj prostor za druženje s prijatelji

Ste že slišali za Plac za mlade? Plac za mlade ali krajše kar »Plac« je prostor Centra za mlade Domžale (CZM), ki je namenjen mladim za njihove aktivnosti in druženje.

V Placu je vedno pestro, še posebej med 12. in 16. uro. V tem času prostor zasedejo mladi obiskovalci, dnevno okoli 40 mladih, ki pridejo v CZM po koncu pouka. Ko so jih vprašali kaj jim pomeni Plac, je bil največkrat odgovor druženje s prijatelji in aktivnosti.

Plac za mlade je prostor, kjer so dobrodošli vsi mladi in je namenjen neformalnemu in neorganiziranemu druženju mladih. Seveda, to ne pomeni, da vlada kaos, saj mladi sledijo pravilom, ki omogočajo druženje tako velikega števila obiskovalcev, pomeni pa, da mladi sami izbirajo in organizirajo aktivnosti, pri tem pa jih spodbujajo mladinski delavci Centra za mlade Domžale. Tako potekajo kvizi, turnirji v namiznem nogometu in ping pongu, igranje družabnih in skupinskih iger kot so volkodlak, spomin … Mladi spoznavajo nove igre, včasih pa so tudi ustvarjalni. Za dan žena so izdelovali broške. V letošnjem letu so pripravili že 35 aktivnosti.

Ker pa je Plac občasno kar malo premajhen za vse in za nekatere tudi preglasen, so v CZM »zasedli« del hodnika in ustvarili tudi mirni kotiček, kamor se prijatelji lahko umaknejo na klepet ali si samo malo oddahnejo in se pripravijo na nove obveznosti, ki jih čakajo skozi dan. Nekateri tudi izkoristijo čas za reševanje domačih nalog in učenje v skupinah. Preko aktivnosti, iger in delavnic se mladi naučijo sodelovanja, novih spretnosti, se preizkusijo v vodenju aktivnosti in se odklopijo iz digitalnega sveta. Mladi se dnevno vračajo v Center za mlade Domžale, saj se tam dobro počutijo in vsak najde nekaj zase.

Tudi v popoldanskem in večernem času Plac ne sameva. Popoldnevi so zasedeni z raznolikimi dogodki in delavnicami, ki jih organizirajo v Centru za mlade Domžale in so v večini namenjeni mladim med 15. in 30. letom starosti. Ob četrtkih zvečer pa mladi organizirajo svoja druženja ali henge. V Placu se družijo vsak drugi četrtek, med 20. in 22. uro. Hengi so namenjeni dijakom in študentom. Če te zanima kako izgleda, vabljen_a da se jim pridružiš. Za več informacij o dogodkih klikni na Center za mlade Domžale.

Center za mlade Domžale

 

Tagi