Kviz gasilske mladine za pionirje in mladince iz GZ Domžale in GZ Mengeš

Komisija za mladino Gasilske zveze Domžale je v petek, 28. februarja 2020, v Kulturnem domu na Viru v soorganizaciji Gasilske zveze Mengeš organizirala kviz gasilske mladine za pripravnike iz Gasilske zveze Domžale in Gasilske zveze Mengeš, o čemer smo na našem portalu že poročali, v soboto, 29. februarja 2020, pa kviz gasilske mladine za pionirje in mladince, na katerem je iz obeh gasilskih zvez sodelovalo oseminštirideset ekip z mentorji.

Kviz gasilske mladine gasilskih zvez Domžale in Mengeš je potekal v Kulturnem domu na Viru pri Domžalah, kjer so ekipe opravile teoretični del, praktični del  z izvedbo vaj, pa jih je pa so opravili v prostorih gasilskega doma PGD Vir, ki se nahaja v neposredni bližini.

Iz Gasilske zveze Domžale je tekmovalo dvajset mladinskih ekip ter osemnajst pionirskih ekip iz Gasilske zveze Mengeš pa pet mladinskih ekip ter pet pionirskih ekip. Tekmovalci so se na kvizu pomerili tako na področju teorije, kot v praktičnem delu. Najprej so odgovarjali na vprašanja iz gasilske tematike, iz zgodovine gasilstva, požarne preventive in gasilskih znanj. Nato pa so imeli še štafetno vezanje vozlov in poznavanje gasilskega orodja. Pri zadnjih dveh aktivnostih se je tudi meril čas in v primeru napak, so se tudi odbijale točke.

Vse prisotne ekipe so pozdravili predsednik tekmovalnega odbora  Boštjan Narobe iz Gasilske zveze Domžale, namestnik predsednika tekmovalnega odbora Robert Ručigaj iz Gasilske zveze Mengeš, ki sta zmagovalnim ekipam podelila medalje ter Tone Pavlič,  podpredsednik Gasilske zveze Domžale, ki je ekipam podelil pokale.

Rezultati:

Gasilska zveza Mengeš – Mladinci

 1. PGD Loka pri Mengšu 2
 2. PGD Loka pri Mengšu 1
 3. PGD Mengeš

Gasilske zveze Mengeš -Pionirji

 1. PGD Loka pri Mengšu 1
 2. PGD Loka pri Mengšu 2
 3. PGD Mengeš 2

Gasilska zveze Domžale – Mladinci

 1. PGD Jarše – Rodica 2
 2. PGD Jarše – Rodica 1
 3. PGD Rova

Gasilska zveze Domžale – Pionirji

 1. PGD Študa 1
 2. PGD Rova
 3. PGD Študa 2

Vsem prejemnikom medalj in pokalov iskrene čestitke tudi z naše strani. Boštjan Narobe se je ob tej priložnosti zahvalil PGD Vir za prostore, ki so jih dali na razpolago ter za aktivno udeležbo pri izvedbi kviza.

Več fotoutrinkov s kviza si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi