Dan z vetrom v laseh

Češminov park v Domžalah je bil danes dopoldan poln razigranih osnovnošolcev, ki so na tradicionalni prireditvi Veter v laseh spoznavali in se udejstvovali v številnih športnih in drugih aktivnostih, za kar so poskrbele domžalske organizacije in društva. Prireditev Veter v laseh se bo z zanimivimi aktivnostmi nadaljevala tudi popoldan, namenjena pa je širši javnosti, še posebej družinam in vsem, ki bi radi prosti čas preživeli aktivno.

Center za mlade Domžale je danes v Češminovem parku v Domžalah organiziral športno-preventivno prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Prireditev je del vseslovenske športno-družbene akcije, ki poteka pod okriljem Športne unije Slovenije in odvija v številnih krajih po vsej Sloveniji, tudi v Domžalah.

Po besedah direktorice Centra za mlade Domžale Tinkare Koleša, sta osrednja cilja vseslovenske športno-družbene akcije, ki je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Dopoldan se je v Češminovem parku odvil program za osnovnošolske otroke, na voljo pa so imeli kar 26 različnih športnih poligonov, ustvarjalnih in drugih aktivnosti, ki so jih pripravile domžalske organizacije in društva.

Kot smo že omenili se bo prireditev Veter v laseh v Češminovem parku nadaljevala popoldan med 17. in 19. uro, namenjena pa je širši javnosti, družinam in vsem, ki želijo dan preživeti kar se da aktivno. Med vsemi sodelujočimi bodo organizatorji izžrebali tudi nagrade, ki jih prispevajo donatorji – Visit Domžale, JKP Prodnik, BodiFit Domžale in Pustolovski park Geoss.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi