Brezplačne delavnice za študente in dijake

Študentska organizacija Domžale (ŠOD) se iz dneva v dan vse bolj aktivno vključuje v lokalno okolje, se udeležuje posvetov o problematiki mladih in aktivno soobiluje dogodke, ki so se in se še bodo odvili. Dva izmed njih se bosta zgodila že ta vikend, 10. in 11.12., ko organizirajo prvi ŠOD-ov vikend delavnic!

ZDRAV ŠTUDENTSKI SLOG, 10.12. ob 10:00
Ob številnih obveznostih, ki jih imajo študentje, je težko najti pravo ravnovesje, ki nam omogoča, da ne le razmišljamo, ampak se dejansko zdravo prehranjujemo, da najdemo čas za rekreacijo in znamo poiskati notranji mir.

Mladim bomo skupaj s certificiranim prehranskim strokovnjakom Sašem Kozlevčarjem predstavili, kakšna hrana nam daje energijo za premagovanje študijskih obveznosti ter kako z izbiro prave prehrane premagovati stres. Direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič nam bo pomagal do spoznanja, zakaj je rekreacija pomembna v vseh življenjskih obdobjih in kako izbrati tisto, ki nam bo v veselje. S terapevtko Lidijo Bašič Jančar pa bomo spregovorili o tem, kako pomembno je ne le, da najdemo notranji mir, ampak spravimo svoje življenje v ravnovesje ter v vsaki priložnosti najdemo način za osebnostno rast.

Spregovorili bomo tudi o tem, kako zbrati energijo in poskrbeti za samo motivacijo tudi takrat, ko mislimo, da nič več ne gre kot bi moralo iti.

Delavnica bo v soboto, 10. decembra 2016, ob 10. uri v sejni sobi Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Kopališka 4. 

KARIERNA DELAVNICA, 11.12. ob 10:00
V nedeljo, 11. decembra 2016 ob 10. uri, vabljeni na prvo karierno delavnico, na kateri boste imeli dijaki in študentje iz Domžal možnost pridobiti nova znanja in veščine, ki vam bodo pomagale pri učinkovitem nastopu na trgu dela. Mladi boste dobili vpogled, kako postati zaposljivi, kako priti do novih znanj in kako pristopiti do delodajalcev.

Na delavnici bomo ugotavljali kaj si v resnici želimo – službo ali delo, kakšno je lahko naša karierna pot in pa kako je, če delamo zase in kako, če delamo za druge. Pripravili vas bomo na razgovor za delo, vam dali priložnost, da se mrežite s potencialnimi delodajalci in vam pokazali, kako z učinkovitim CV-jem navdušiti kadrovike, da vas povabijo na razgovor. Predstavili bomo tudi poklice, ki spodbujajo ustvarjalnost in omogočajo delovanje v različnih sektorjih ter ugotovili tudi kako enostavno je lahko odprtje lastnega podjetja, postati neodvisen in delati točno tisto, kar si želiš in v čemer si najboljši.
Delavnica bo v Domžalskem domu, Ljubljanska 58 v Domžalah (bivša knjižnica).

Število mest na delavnicah je omejeno, zato so obvezne prijave na http://sod.si/prijava-na-delavnice/ ali na info@sod.si. Vstop je prost. Če pa si poleg delavnic želiš še posebnih študentskih ugodnosti in popustov, vabljen k včlanitvi, več navodil pa najdeš spletni strani. 

Avtor: Tjaša Derstvenšek
Komentarji uporabnikov
Tagi