Zaplešite v jesen s Prifarskimi muzikanti v Radomljah

Vljudno vabljeni na koncert Jesensko presenečenje, kjer vas bodo s svojim legendarnim slogom razvajali Prifarski muzikanti. Koncert se bo odvijal v Kulturnem domu Radomlje, 25. oktobra ob 19.00 uri.

Lansko leto so Prifarci slavili jubilejnih 30 let delovanja, kar je nedvomno zavidanja vreden dosežek. A kljub trem desetletjem dolgi poti ne počivajo, saj zabavajo na odrih po vsej Sloveniji. Tokrat se bodo ustavili v Radomljah, kjer boste lahko slišali vse od zimzelenih pa do najnovejših skladb iz njihove zakladnice. Za dodatno presenečenje pa bo poskrbela njihova gostja Irena Vrčkovnik.

Glede na to, da glavnina članov skupine prihajajo od Fare ob Kolpi, majhne vasice v občini Kostel, ki šteje približno toliko prebivalcev kot ima hiš, so še posebej ponosni na tradicionalne jesenske nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. Gala koncertov v prestolnici se je doslej zvrstilo že enajst in vsak je mogočnejši in še bolje obiskan od prejšnjega. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa jih – ne glede na to, da zaigrajo skoraj vse, kar jim pride pod prste – uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).

Lepo vabljeni, da 25. oktobra 2019, ob 19. uri v Kulturnem domu Radomlje zaplešete v jesen s Prifarci!

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (Petrol, OMV, Kiosk Delo…) in na mojekarte.si/jesensko presenečenje. Več info o koncertu najdete na Facebook dogodku.

Prifarske muzkante lahko spremljate na njihovem Facebook strani in Instagramu.

Komentarji uporabnikov
Tagi