Vir bo gostil zgodovinsko srečanje Kim Jong Una in Donalda Trumpa

V soboto, 27. januarja 2018, se bo na Viru pri Domžalah zgodil pomemben mejnik v svetovni zgodovini, ki bo pomembno prispeval k miru v prihodnosti. Besedna vojna med ZDA in Severno Korejo, ki se zaradi severnokorejskega jedrskega programa in izstreljevanjem balističnih raket ter protiukrepih zahoda proti tej izolirani državi, stopnjuje iz dneva v dan, se bo na Viru končala s podpisom mednarodnega sporazuma in premirja, ki ga bosta podpisala ljubljeni severnokorejski voditelj Kim Jong Un in ameriški predsednik Donald Trump.

Takoj, ko sta veliki in ljubljeni severnokorejski voditelj Kim Jong Un in ameriški predsednik Donald Trump potrdila svojo udeležbo na za svetovni mir pomembnem dogodku, so na Viru pri Domžalah stekle priprave na prihod visokih gostov. Svojo udeležbo na tem dogodku pa sta napovedala tudi nemška kanclerka Angela Merkel in ruski predsednik Vladimir Putin, ki želita biti del tega slavnostnega trenutka. Ker bo Vir gostil tako pomembne goste, bo seveda stopnja varnosti na najvišjem možnem nivoju. Virske varnostne službe te dni pospešeno pregledujejo ožjo in širšo okolico Vira, vključno z vsemi grmički, zapečatili pa bodo tudi vse kanalizacijske jaške. Varnost bo poostrena tako na zemlji kot v zraku, zaradi tega bodo prizemljeni vsi ptiči in vse kar leta po zraku. Presenečenj, namreč ne sme biti.

Donald Trump se je z Melanijo in sinom Barronom na Viru mudil že lani.

Organizatorji tega dogodka bodo slovesno okrasili tudi Bukovčevo cesto na Viru, saj bo osrednji dogodek potekal pri lekarni na Viru, še prej pa se bodo slavnostni gostje ter še nekateri pomembneži iz slovenske politične scene sprehodili po tej cesti, ob kateri se seveda pričakuje številna množica ljudi, ki bo z zastavami, cvetjem in bučnim ploskanjem pozdravljala imenitno druščino. Po podpisu sporazuma se bosta Kim Jong Un in Donald Trump še nekaj časa mudila v naših krajih, zato se pričakuje, da bo podpisan kakšen sporazum tudi z našimi politiki. V ta namen pa bo se bo na Viru dogajalo na polno, saj pripravljajo kar nekaj pestrih prireditev. Tako visok obisk za organizatorje ne bo predstavljal velik problem z organizacijskega vidika, saj imajo dovolj izkušenj z obiskom visokih gostov v preteklih letih. Spomnimo, da je Pustna sekcija Striček lani že gostila Donalda Trumpa, njegovo soprogo Melanijo in sina Barrona.

Če ste prebrali zgornje vrstice, potem vam je že gotovo »kapnilo«, da prihaja pustni čas, čas norčij, veselja in zabave, česar na Viru za pusta ne manjka nobeno leto. Ker pa je pust že skorajda pred našimi vrati, se bo v soboto, 27. januarja 2018, Vir pri Domžalah spremenil v norčavo, barvito in veseljačenja polno pustno deželo. Gre za zabavni in spektakularni dogodek Pustne sekcije Striček iz Vira, ki se imenuje Prevzem pustne oblasti v občini Domžale. Dogodek se bo začel ob 10. uri dopoldan, ko bo izpred papirnice Količevo krenila karavana pisane druščine na čelu z maskoto Striček. Karavana bo potovala po Bukovčevi cesti, z vmesnimi postanki, da se bo pisana druščina lahko malo spočila in okrepčala. Maskoto Strička bodo spremljali ministri Pustne sekcije Striček, skupinske in gostujoče maske, kurenti iz Ormoža, mladi glasbeniki in vsi, ki se bodo pridružili karavani.  Stričkov končni cilj (ob cca. 12. uri) bo udoben sedež na strehi lekarne na Viru, kjer bo z viška opazoval in spremljal celotno dogajanje v pustni deželi.

Slavnostni podpis premirja bo potekal pri lekarni na Viru.

Prevzema oblasti se bosta udeležila tudi severnokorejski voditelj Kim Jong Un in ameriški predsednik Donald Trump, ki bosta podpisala tudi mednarodni sporazum in premirje. Kot so nam sporočili iz severnokorejskega veleposlaništva v času vladavine pustne oblasti (med 27.1. in 13. 2. 2018), ne bo izstreljena nobena raketa! Dogodku bosta prisostvovala tudi nemška kanclerka Angela Merkel in ruski predsednik Vladimir Putin. Skratka, čaka nas dan, ki se bo brezpogojno zapisal v zgodovino, saj bomo priča pomembnim mejnikom na svetovnem političnem zemljevidu.

Seveda pa na tem slovesnem dogodku nikoli ne manjka župan Občine Domžale Toni Dragar, ki predsedniku Pustne sekcije Striček Petru Koscu-Pipiju slavnostno preda ključ občinske blagajne, za katero pustna druščina upa, da bo letos bolj polna kot lani.

Pustna sekcija Striček takrat končno prevzame oblast, zato bodo vseh štirinajst dni pustne vladavine veljali strogi pustni zakoni. Za upoštevanje le-teh, pa bo skrbela stroga virska pustna policija! Program letošnjega pustovanja na Viru pri Domžalah prinaša kar nekaj novosti in dodatnih prireditev, kar pomeni, da se bo letos za pusta dogajalo na polno in kdor ne bo za to in za pusta, potem naj se raje odseli vse do avgusta.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: The Stankenrose Gazette, arhiv Domžalca

Program letošnjega pustovanja na Viru si lahko pogledate v prispevku spodaj.

Če slučajno mislite, da letos ne bo pusta, potem ste v veliki zmoti!

Komentarji uporabnikov
Tagi