S skupino AMOR do konc´ Jadrana

Prihajajo topli meseci, vonj morja in poletja. Le zakaj se ne bi na oddih popeljali kar z barko? Dovolite, da vas tokrat na morje ponese skupina Amor s poletnim hitom Barka moja ljubica. Primorska glasbena skupina, ki jo dodobra poznamo po skladbah iz albuma Kraška fešta, ki je izšel lani v maju, nam letos predstavlja že drugi singl.

V sproščeni in pozitivni glasbi, katere avtorica besedil in aranžmajev je njihova članica Damjana Čuk Hovelja, se čuti primorski melos, ki opeva Kras, fešte, vino in lepe punce. Za skladbo Barka moja ljubica so pred kratkim posneli tudi videospot, katerega je odlično zrežiral in posnel Janko Hribar iz HDV Studia, s katerim niso prvič sodelovali, se mu pa vsekakor iz srca zahvaljujejo.

Seveda brez dobre družbe in odličnega ambienta ob morju ne gre. »Popolnost spota nam je omogočilo osebje hotela Delfin, posebna zahvala pa gre tudi direktorici hotela Ga. Nini Golob, ki nam je dovolila uporabo prečudovitega Kneippovega vrta,« navdušeno razložijo ozadje snemanja novega videospota člani skupine Amor in dodajo: »Ob Izolski marini so se tako ves dan dogajale »monade« kot pravijo v pesmi, v družbi prijateljev pa so ideje in sproščeni kadri kar vreli na dan. Skladba je vesela, polna pozitivne energije, ki kar vabi na odklop in na morje.«

Skupina Amor je na sceni prisotna že več kot 15 let. Gre za energično glasbeno skupino z raznolikim repertoarjem tujih in domačih uspešnic. Člani skupine prihajajo iz Krasa, to je tam, kjer se iz trt izvije najboljši teran in zadiši kraški pršut. O tem govorijo tudi njihove avtorske skladbe kot so Kraška fešta, Burja, Osmica-Primorska kraljica ter ostale, ki so del albuma Kraška fešta. S širokim in pestrim repertoarjem poskušajo zadovoljiti tudi tiste bolj zahtevne. Za seboj imajo že veliko igranj po vsej Sloveniji in tudi tujini. Spremljate pa jih lahko na njihovi spletni strani in facebook profilu.

Janko Hribar, ki je režiral in posnel omenjeni videospot, je tudi član ekipe našega portala, deluje pa pod svojo znamko HDV Studio, kjer nastajajo razne televizijske oddaje, kot je Gostilna pr’ Francet. V kratkem bodo štartali z novo oddajo Ujemi sanje.

Miha Ulčar; Foto, video: arhiv skupine Amor

Komentarji uporabnikov
Tagi