Pripravite se, zdaj se bo pa zares začelo za hec!

Virsko pustovanje je ena večjih prireditev v občini Domžale

Občina Domžale in Pustna sekcija Striček sta danes v četrtek, 25. januarja 2018, v prostorih Turistično informativnega centra – TIC Domžale organizirala novinarsko konferenco z namenom predstavitve pustovanja v občini Domžale. O sodelovanju Občine Domžale in Pustne sekcije Striček ter 28. Pustnem karnevalu so spregovorili župan Občine Domžale, Toni Dragar, vodja TIC Domžale, Mira Bečan, predsednik Pustne sekcije Striček, Peter Kosec – Pipi, in podpredsednika Pustne sekcije Striček, Manca Sikošek. Letošnji karneval prinaša veliko novosti in še bolj pester program kot prejšnja leta. To pa pomeni, da bo norčij, veselja in zabave več kot dovolj in za vse generacije. Tudi letos velja geslo: »Kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta!«

Župan Toni Dragar se je v uvodnih besedah zahvalil predsedniku Petru Koscu – Pipiju in vsem članom Pustne sekcije Striček za organizacijo pustovanj v preteklosti in letošnjem letu. Izpostavil je, da je virsko pustovanje, ena največjih prireditev v občini Domžale, prav tako pa eno največjih organiziranih pustovanj v Sloveniji.

Na novinarski konferenci so predstavili program letošnjega pustovanja.

Pustovanje se začne že to soboto s postavitvijo Strička

Pustovanje se letos pričenja že v soboto, 27. januarja 2018, ko bodo postavili maskoto Striček na streho lekarne na Viru, kjer z viška opazuje in spremlja celotno dogajanje v pustni deželi. Letos na postavitev Strička prideta tudi Donald Trump in Kim Jong Un, ki bosta za čas pustovanja na Viru, podpisala mednarodni mirovni sporazum. Poleg Putina in Merklove, pa na postavitev pride tudi župan Toni Dragar, ki slavnostno preda ključe občinske blagajne predsedniku Pipiju.

Letošnje pustovanje prinaša novosti

Letošnja novost je obeležitev kulturnega praznika v okviru pustovanja. Pod velikim ogrevanim šotorom v Športnem parku Vir bo potekal sejem domače in umetnostne obrti, na odru pa bodo potekali recitali, plesi, folklorni nastopi… Nastopili bodo Čuki, organiziran pa bo tudi sejem izmenjave pustne opreme in kostumov. Novost je tudi petkov mega glasbeni spektakel, ki bo na Vir prinesel Queen real Tribute s predskupino San Di Ego Band.

Peter Kosec-Pipi, predsednik Pustne sekcije Striček Vir

Velika povorka otroških pustnih mask

Občina Domžale s finančnimi sredstvi že dolga leta podpira organizacijo pustovanja na Viru, letos pa prvič v sodelovanju s Pustno sekcijo Striček organizirajo tudi otroško povorko. Dogajanje se začne v soboto, 10. februarja, v Češminovem parku z že tradicionalnim pustnim rajanjem za najmlajše občane, organizira Občina Domžale. Zatem pa skupaj s kurenti, strički Pustne sekcije in glasbeno spremljavo, sledi otroška povorka iz Češminovega parka, ob Kamniški Bistrici, vse do Vira, kjer sledi otroški Živ Žav s Piko nogavičko in gusarjem Valom ter nato družinsko pustno rajanje z Manco Špik.  V večernih urah pa bodo v šotoru nastopili Harmonk` N` Roll in glasbena skupina Pop Design.

Mira Bečan, vodja TIC Domžale

Veliki pustni karneval

Veliki pustni karneval se prične v nedeljo ob 14. uri in 28 sekund. Kot vsako leto nas čaka ogled zanimivih, barvitih, tematskih, okoliških in gostujočih mask. Prijave mask še zmeraj potekajo na spletni strani Pustne sekcije Striček. Po karnevalu sledi zabava v ogrevanem šotoru s TV Golica.

Pustovanje pa se zaključi v torek, 13. februarja, s pokopom pusta in sežigom na Saharskem hribu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Bolj podroben program letošnjega pustovanja na Viru in o tem, kaj bosta na Viru počela ljubljeni severnokorejski voditelj Kim Jong Un in ameriški predsednik Donald Trump, si lahko preberete spodaj.

Če slučajno mislite, da letos ne bo pusta, potem ste v veliki zmoti!

Vir bo gostil zgodovinsko srečanje Kim Jong Una in Donalda Trumpa

Komentarji uporabnikov
Tagi