Homec obiskala Dalmacija

Včerajšnje nič kaj poletno vreme ni preprečilo Dalmaciji, da ne bi obiskala naših krajev. Ker je bil obisk že kar nekaj časa napovedan, se potem ne spodobi, da bi ga tik pred zdajci odpovedali, sploh pa če so na voljo primerni prostori, kjer lahko gostiš takšen obisk.

Govorimo o večeru dalmatinske glasbe, ki se je včeraj zvečer odvijal v Gostilni Repanšek na Homcu. Prvotno je bilo načrtovano, da se bo dogodek odvil na njihovem novem velikem zelenem vrtu. Ker pa je vreme bolj aprilsko, kot junijsko, so dogodek zaradi tega izvedli v notranjih prostorih. Kljub temu pa zaradi tega ni bilo nič manj veselo. Je pa še bolj dišalo po morju.

V Gostilni Repanšek namreč vsak petek diši po morju, saj takrat postrežejo s sardelicami, giricami in oslički. Da bi pa dodali morju še pridih Dalmacije, so včeraj izvedli večer dalmatinske glasbe, za kar so poskrbeli štirje člani Kvarteta Kvatropirci, ki so z izvrstnim štiriglasnim petjem gostom pričarali pravo dalmatinsko vzdušje. Za nekatere goste, ki se bodo letos na dopust odpravili v Dalmacijo, je bil ta večer "ogrevanje", za ostale, pa je bila to izvrstna prilika, da so delček Dalmacije okusili kar doma.

Vsem gostom pa je bilo skupno to, da imajo radi dalmatinsko glasbo in morsko hrano, zato je bil včeraj pravi trenutek, ko so lahko ujeli košček Dalmacije kar na Homcu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi