Domžale gostile nepozaben koncert v spomin na Franca Flereta!

To nedeljo so v Domžalah zvenele pesmi legendarnega Franca Flereta. Vstopnice za dogodek “Ljubezen mamina” so pošle že več kot teden dni prej.

Ekipa Radia Veseljak se je odločila obuditi spomine na priljubljenega godca Franca Flereta o katerem med ljudmi krožijo tudi številne anekdote. Zgodbe o njem in njegove skladbe so pomagali obuditi številni glasbeniki, pa tudi njegovi domači in prijatelji.

Veliko glasbeno presenečenje so bili Dobrepoljski fantje, ki so s Fleretom posneli tudi njegovo največjo uspešnico, Ljubezen mamina. Samo za ta dogodek, so se še enkrat zbrali v skoraj popolni postavi in navdušili publiko, ki jih je nagradila s stoječimi ovacijami.

Dobrepoljski fantje so navdušili in poželi stoječe ovacije.

Zapeli so ubrano, tako kot pred leti, tokrat ob spremljavi Nejca Kastelica (harmonika), Primoža Danče (ritem kitara) in Jana Skubica (Sin Fleretove hčere Marjetke Flere Skubic in sin legendarnega pevca Slapov, Jožeta Skubica. Sicer pa bas kitarist skupine Nalet).

Iz prvih vrst so koncert spremljale tudi vse tri Fleretove hčere z družinami: Barbara, Irena in najstarejša Marjetka, ki so dogajanje na odru spremljale zelo čustveno in na koncu priznale, da so bili to nepozabni trenutki, ki jih bodo za večno spremljali. “Ne morem verjeti koliko truda so glasbeniki in organizatorji vložili v ta koncert. To je nekaj neverjetnega in nepozabnega. Vse tri smo vam zares iskreno hvaležne, da ste obudili spomine na očeta.” je dejala najstarejša Fleretova hči Marjetka, ki je po dolgem času spet slišala skladbo posvečeno njej in ob tem zajokala. Na odru jo je izvedel ansambel Nalet, v katerem igra njen sin Jan Skubic.

Družina Franca Flereta. Njegove hčere so 3., 5. in 6. z leve v zadnji vrsti.

Radio Veseljak je v natečaju izbral tudi Zlato mamo 2018. To je postala Marija Lamovšek, zlata mati šestih odraslih otrok, ki so jo spoznali tudi obiskovalci koncerta. »Prvič sem na koncertu in z mano so vsi moji otroci, razen enega, ki doma čuva dojenčka. Presrečna sem. Hvala vam,« je obiskovalcem zaupala Marija. Šopek za Zlato mamo je prispevalo vrtnarstvo in cvetličarstvo Tratnik iz Rodice pri Domžalah.

Zlata mama 2018 je postala Marija Lamovšek (Izjava: “Hvala. Zelo ste me osrečili”).

Vsi nastopajoči so v obuditev skladb in spominov na Franca Flereta in njegove skladbe vložili veliko truda, kar se je v nastopih seveda tudi odražalo. Koncert je bil poln emocij, veselja, solza sreče in ganljivih trenutkov.

Veseljakova ekipa: Edita Žugelj, Tanja Vidic Goršak, Simon Golobič, Nina Cestnik Pavlič, Janja Ulaga.

Vsi nastopajoči so se izjemno potrudili pričarati temperament Fleretove glasbe. To jim je tudi odlično uspelo. Na odru so bili: Ansambel Svetlin, Skupina Gamsi, harmonikarji Toneta Omahne, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel Vihar, Skupina Nalet, Skupina Eros, Stiški kvartet z Ansamblom Simona Bučarja, Dušan Cerar s prijatelji in David Brinovec, govornika Ivan Sivec in Brane Klavžar, ter voditeljici Tanja Vidic Goršak in Edita Žugelj.

Koncert so podprli:

  • Občina Domžale
  • SanaAmicus d.o.o. – prijatelj na poti do uspeha s kremo IgnisCalda.
  • BioLab Laboratorijska diagnostika d.o.o.
  • Izletniška Kmetija Roštohar
  • Vrtnarstvo in cvetličarna Tratnik
  • Sanjska obleka
  • NajNakupi.si
  • Prostovoljno gasilsko društvo Stob – Depala vas

Organizator dogodka: Radio Veseljak in Event24.

Avtor: Janja Ulaga; Foto: Mare Vavpotič

Tagi