Čas je za pustne norčije – Natečaj za najboljšo gospodinjsko masko

Kljub temu, da je epidemija letos pustu in vsem pustnim zanesenjakom prekrižala načrte, pa se člani Pustne sekcije Striček iz Vira pri Domžalah niso predali, ampak so poskrbeli, da bo letošnje pustno dogajanje malce drugačno – virtualno. Kljub temu bo zabavno in norčavo.

Pred tednom dni je pustna druščina z Vira prevzela oblast in ključe občinske blagajne, dogajanje pa ste si takrat lahko ogledali na našem portalu. Ker občinska blagajna letos ni bila čisto prazna, kot je bila običajno v preteklih letih, v njej so poleg gumbov našli še nekaj bakrenih kovancev, so se odločili, da v sklopu letošnjega viralnega dogajanja pripravijo natečaj za najboljšo gospodinjsko masko.

Pustna sekcija Striček vas vabi k sodelovanju za najboljšo gospodinjsko masko, saj želijo, da se tradicija pustovanja nadaljuje. V zasebno sporočilo njihove Facebook strani pošljite posnetek / filmček, ki naj ne bo daljši od 31. sekund (Pustna sekcija Striček letos praznuje 31 let). V sporočilu dopišite ime maske, iz kje prihajate, kratek opis maske in kontakt.

Kriterij ocenjevanja:

  • kreativnost
  • sporočilnost
  • izvedba (igranost)
  • izgled maske

Rok za oddajo posnetka je do sobote, 13. februarja 2021, do polnoči. Posnetke bo ocenjevala tričlanska komisija. Najboljše tri maske bodo denarno nagrajene!

Posnetki bodo javno objavljeni v nedeljo, 14. februarja 2021, med prenosom v živo virtualnega karnevala. Prenos v živo se bo pričel ob 14. uri in 31 sekund.

Razglasitev natečaja bo potekala na pustni torek, 16. februarja 2021, ob 19. uri na Facebook strani Pustne sekcije Striček.

Na voljo za pripravo in posnetek gospodinje maske imate natanko teden dni. Se pravi, da je naslednjih sedem dni ključnih!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi