Pustna druščina z Vira prevzema oblast, naslednjih štirinajst dni bo ključnih

Danes, točno ob 12. uri si boste lahko na našem portalu in družabnih omrežjih ogledali predajo oblasti in ključa občinske blagajne, saj bo oblast ponovno prevzela Pustna sekcija Striček z Vira pri Domžalah. Ogledali si boste lahko nekaj arhivskih posnetkov in preverili, kaj vam je ob letošnji predaji oblasti pripravila virska pustna druščina. Ker bo naslednjih štirinajst dni ključnih, bodo v tem času veljali strogi pustni zakoni.

Dežela na Viru je že pustno obarvana, Striček pa že z udobnega sedeža na strehi lekarne z viška opazuje in spremlja dogajanje v pustni deželi. Ker je letos pustu in z njim Pustni sekciji Striček epidemija prekrižala načrte, bomo pust pričakali na malce drugačen način – virtualno. Tradicionalnih prireditev ne bo, prav tako v virskih lokalih ne bo znižanega cvička, saj bodo lokali tudi v obdobju nove oblasti zaprti. To tudi pomeni, da ne bomo mogli občudovati pomanjkljivo oblečenih kelnarc.

Kot je že običaj, se bo pustno dogajanje začelo s predajo oblasti in ključa občinske blagajne, ki ga bo predsedniku Pustne sekcije Striček Petru Koscu – Pipiju predal župan Občine Domžale Toni Dragar. Pustna sekcija Striček bo ponovno prevzela oblast in veljati bodo začeli strogi pustni zakoni. Čas do pepelnice bo tudi ključen, zato vse upe polagamo v pustno druščino iz Vira.

Prenos oblasti bo potekala povsem varno, s priporočeno razdaljo in na zabaven način. Ker pa je župan malce v dvomih, če je pravilna odločitev, da oblast preda iz rok, ga bodo morali člani pustne sekcije prepričati, da bodo poskrbeli za prave, tudi ati covid ukrepe. S strogimi pustnimi zakoni pa bodo še poskrbeli, da se bo občinska blagajna napolnila do vrha in še malo čez.

Ker že vrabci čivkajo, da bodo pri predaji oblasti v igri tudi evri, so se na Viru že pojavili tudi znani obrazi iz sveta politike. Tako naj bi na prevzem oblasti prišla aktualni predsednik vlade Janez Janša in pa vodja opozicije Marjan Šarec oziroma Serpentinšek. Skratka, šaljivo in zabavno bo, zato lepo vabljeni k ogledu videa (zgoraj) ali na naših družabnih omrežjih. Video prenosa oblasti, si bo možno ogledati tudi kasneje.

Ker je epidemija odpihnila vso tradicionalno pustno dogajanje, bo tudi letošnji karneval na Viru potekal malce drugače. Na pustno nedeljo, 14. februarja 2021, si boste na našem portalu in družabnih omrežjih lahko ogledali Karneval malo drugače. Prenos v živo se bo pričel ob 14. uri in 31 sekund.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: posnetek zaslona; Video: PRENOSI.si

Komentarji uporabnikov
Tagi